Başbakan'a Berlin'de TGB sürprizi

Başbakan'a Berlin'de TGB sürprizi
1 Kasım 2012 09:32

Ankara Ulus’taki tarihi 29 Ekim kutlamasının mimarlarından Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Başbakan Tayip Erdoğan’ı bu kez Almanya’nın Başkenti Berlin’de protesto ettiler.
 
Erdoğan, Berlin Allianz Forum’da “Krizin ötesinde Avrupa” konulu konferansı vermek üzere geldiği Berlin’in simgesi Brandenbuıg Kapısı’nda TGB Berlin üyeleri ile karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Yorgun ve bitkin olduğu gözlenen Erdoğan, girişte ve çıkışta “Ey Tayyip, BOP Eşbaşkanı yıkılıyorsun”, “BOP’unu çıkardın” pankartlarıyla karşılayan TGB’liler, “Hükümet istifa, Tayyip Yüce Divan’a”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ergenekon yalanı, Amerikan planı” sloganlarıyla Brandenburger Tor ve çevresini inlettiler.


 
Olay yerindeki Alman polisi, iki saat boyunca Erdoğan’ı protesto eden TGB’lilere müdahale etmezken, Erdoğan’ın heyetindekilerin girişimleri sonucu, izinsiz gösteri ve pankartlarda hakaret olması ihtimali gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım’ın kimlik bilgileri alınırken, herhangi bir olumsuz kararın çıkması beklenmiyor.

Aydınlık