Başbakan Erdoğan “Birlik” mesajında seçici davrandı

Başbakan Erdoğan “Birlik” mesajında seçici davrandı
14 Ekim 2013 11:00

Başbakan Erdoğan’ın “Bayram Birlikte Güzel” başlığıyla verdiği ilanın bazı muhalif gazetelerde yer almaması dikkat çekti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlarken, “Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam alemine ve insanlığa, bereket, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Özellikle bölgemizdeki kanayan yaraların sarılması, hüzünlü kalplerin neşe bulması en büyük temennimizdir” dedi.

 

Başbakan Erdoğan, bazı gazetelere verdiği tam sayfa “Bayram Birlikte Güzel” Türkiye başlıklı ilanına, “İyi bayramlar Türkiye” ifadesiyle başladı. Başbakan Erdoğan’ın başta çocuklar olmak üzere vatandaşlar ile birlikte bulunduğu çok sayıda fotoğrafın da yer aldığı ilanda, şunlar kaydedildi:

 

“Mübarek Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, milletimize, İslam alemine ve insanlığa, bereket, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve fedakarlık zamanları olan bayramlarda, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakalım. Kardeşliğimizi ve birbirimize bağlılığın sesini yükselterek, barışı ve huzuru bölgemize yaymanın gayreti içerisinde olalım. Özellikle bölgemizdeki kanayan yaraların sarılması, hüzünlü kalplerin neşe bulması en büyük temennimizdir. Bayramınız kutlu birlik ve beraberliğiniz daim olsun.”

 

Erdoğan’ın “birlik” mesajı verdiği ve Hürriyet, Milliyet, Sabah, Zaman gibi gazetelerde yayınlanan bayram ilanının Sözcü, Cumhuriyet ve Yurt gibi gazetelerde yer almaması dikkat çekti.