Başbakan, AKP’li Numan Kurtulmuş’a kalp spazmı geçirtti!

Başbakan, AKP’li Numan Kurtulmuş’a kalp spazmı geçirtti!
1 Aralık 2013 09:53

AKP, Fakıbaba’yı ikinci kez sildi. Fakıbaba’yı destekleyen ve kalp spazmı geçiren Kurtulmuş’un bu nedenle Erdoğan ile tartışıp rahatsızlandığı belirtiliyor.

 

Kurtulmuş’un ısrarı ile AKP’ye geçen Fakıbaba’nın, yerel seçimde yeniden aday gösterilmeyip, yerine Şanılıurfa eski Valisi Cemalettin Güvenç’in aday yapılacağı bildirildi. Güvenç de Valilik görevinden istifa etti ve adaylık için AKP’ye başvuracağını açıkladı.

 

Eşref Fakıbaba’nın aday gösterilmeyeceği haberi üzerine Şanlıurfa’da AKP aleyhinde 5 yıl önceki gibi protestolar başladı. Kahramanmaraşlı olan Güvenç’e de ”İthal aday istemiyoruz” denilerek tepki gösterildi.

 

Kurtulmuş’un, Fakıbaba’nın adaylığı için ısrar ettiği ve Erdoğan ile de bu konuda tartıştıktan sonra kalp spazmı geçirdiği öne sürülüyor. Tansiyonu da yükselen Kurtulmuş’a Atatürk Eğitim Hastanesinde anjiyo yapılmış ve tedavi altına alınmıştı.

 

ONUN İSTEĞİ İLE GELDİ

 

Fakıbaba 5 yıl önceki yerel seçimlerde AKP’den aday gösterilmeyince istifa edip bağımsız aday olmuştu. Seçim öncesi AK Partililer Fakıbaba için ‘’Başbakanın ceketini koysak, ondan çok oy alır’’ demiş, şehirde ‘’Ceketli protestolar’’ başlamıştı.

 

Erdoğan bu gösterilere kızarak ‘’AK Parti treninden inen, bir daha binemez’’ dedi. Fakıbaba ise, “Ben parti treninden indim, halkın trenine bindim, halk kendisine yanlış yapmayanı treninden hiç indirmez” cevabını verdi ve seçimi de kazandı.

 

Fakıbaba daha sonra Saadet Partisine geçti. Katılım töreninde konuşan dönemin SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Artık kimse halkın karşısına ceket koyamayacak, iktidarın tek adresi biziz’’ dedi. Daha sonra Numan Kurtulmuş da Saadet Partisinden ayrıldı, HAS Partiyi kurup kapattı ve AKP’ye geçip, Genel Başkan yardımcısı oldu. Fakıbaba da SP’den ayrıldı ve Kurtulmuş’un isteği üzerine Ocak 2013’de yeniden AKP’ye geçti.

 

Kaynak: Gazeteport