Banka şubesinden naklen polis operasyonu

Banka şubesinden naklen polis operasyonu
25 Şubat 2013 11:02

Bankaların internet sayfalarını kopyalayıp göndererek, ‘güncelleme’ istedikleri müşterilerden ağlarına düşürdüklerinin hesaplarını boşaltan 3 şüpheli, polisin operasyonuyla yakalandı.

 

 

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi’ne gelen ihbarla harekete geçen polis, şebeke elemanlarının virüslü e-posta gönderdikleri bankanın internet sayfasını müşterilere ‘güncellettiğini’, bu bilgilerden hareketle o kişinin banka hesaplarına kolayca girip paraları kendi hesabına aktardığını saptadı.

 

 

 

 

 

 

POLİS, BANKA ŞUBESİNDE ÖNLEM ALDI

 

Polisin elde ettiği bilgilerin ışığında yapılan araştırmalar sonrasında şebeke elemanlarının kimlikleri belirlendi. Bu kişilerin kendilerine çeşitli banka şubelerinden yeni hesaplar açtırdığının ortaya çıkartılmasının ardından buralardan para transferlerinin yapılması durumunda kendilerine bilgi verilmesi için şube yöneticileriyle bağlantıya geçildi. Şüphelilerden birisinin, Gaziemir ilçesindeki şubeye başvurup yüklü miktarda para çekeceğini söylemesi üzerine, durum polise bildirildi. Şube girişinde ve içerisinde müşteri gibi davranan polis, şüphelillerden M.M. ile V.T.’yi, takibe aldı.

 

 

 

FİLM GİBİ OPERASYON

Şubeye gelip, kendilerini takip eden polisten habersiz olarak işlemleri yapan iki şüpheli, 18 bin 500 lirayı almak için bekledikleri sırada, onlarca banka müşterisinin önünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin banka içerisindeki hareketleri, polisin beklemesi ve operasyon anında iki şüphelinin yere yatırılarak yakalanması ise, saniye saniye güvenlik kameralarınca kaydedildi.

 

 

 

Gözaltına alınan M.M. ve V.T.’nin verdiği bilgiler sonrasında, bir gün önce Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde aynı yöntemle hesaba aktarılan parayı çekmeye çalıştığı sırada banka görevlilerinin hareketlerinden şüphelenmesiyle kaçan diğer şebeke elemanı F.T. de yakalandı. Üç şüpheli ilgili işlemlerin devam ettiği bildirildi.