Balyoz sanıkları 'Vatan sağolsun' dedi

Balyoz sanıkları 'Vatan sağolsun' dedi
21 Eylül 2012 19:38

Balyoz davasında kararın açıklanmasının ardından askerler ortak bir açıklama yaptı…

Balyoz davası avukatlarından Hüseyin Ersöz, kararın açıklanmasının ardından askerler adına yazılmış bildiriyi okudu.
 
Bildiride “Toplu tutuklamalarla işlenen hukuk cinyateti, bu cezalarla hukuk katliamına dönmüştür. Bizlerin değişmeyen başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür, bunu hiç bir güç değiştiremez, vatan sağolsun” denildi.
 
“Gürbüz Kaya, Bilgin Balanlı, Özden Koçer, Derya Ön ve bir çok sanık” imzalı, tutuklu askerler tarafından kaleme alınan ve avukat Hüseyin Ersöz’ün okuduğu mesajda şu ifadeler yer aldı:
 
“Bu karar bizi hiç şaşırtmadı. Siyasi bir davanın hukuki bir sonuç vermesini beklemiyorduk. Bu kararın verileceğini ve karardan korkmadığımızı söylemiştik. Bu mahkeme, en önemli delilleri aylarca savunmaya vermeyen, bilirkişi görevlendirmeyen, savcının tüm taleplerini karşılamasına rağmen, savunmanın taleplerini karşılamayan ve bu uygulamaları ile hukuku ve savunmayı yok sayarak avukatsız savunma yapan bir mahkemedir. Biz demokrasi tarihinde görülmemiş saldırıya uğrayan şerefli insanlarız. Bu toplum vicdanında sindirilmeyecektir. Masumiyetimize rağmen yaşanan hukuksuzluk karşısında sessiz kalanlar bir gün utanç duyacakltır. Komşu ülkelerdeki insan hakları ihlallerini önlemeye çalışan devletimi, kendi ordusuna karşı yapılan hukuksuzluk ve insan hakları ihlallerini önleyememiştir. Eğer, devletimiz bu komployu görümüş ve sessiz kalmayı tercih etmişse durum daha vahimdir. Devletimizin bu düzmece davada TSK’ya karşı emperyalist güçlerle yaptığı komployu mahkemenin görmemesi aşikardır. Devletimizin de bunun içinde olması da daha vahim bir durumdur, bizler vatanımıza, milletimize asla ihanet etmedik. bizlerin değişmeyen başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’tür, bunu hiç bir güç değiştiremez, vatan sağolsun.”