Balıkesir'de tepkili anma

Balıkesir'de tepkili anma
19 Mayıs 2013 17:45

Balıkesir’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gençlik yürüyüşü ve gösterilerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’ndaki törene CHP ve Eğitim-İş damga vurdu. CHP’li gençler Gençlik Marşı’nı okudu. Eğitim-İş üyeleri `Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir’ yazılı pankart açıp, Ulusal bayramlar onurumuzdur diye sloganlar attı.

Balıkesir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tarihi Tren Garı önünden gençlik yürüyüşüyle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yürüyüşe öğrencilerle, Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Öğrenciler Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini taşıdı. Yürüyüş Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Anıttaki törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ve Başkan Ok da katıldı.

CHP’li gençler Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından `Gençliğin Atatürk’e cevabı’ ve Gençlik Marşı’nı okudu. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci de gençlerin yanında yeraldı. CHP’lilerin kutlaması `Ne mutlu Türküm diyene’ sloganı ve alkışlarla sona erdi. Partililer Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

EĞİTİM-İŞ’TEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Eğitim-İş Balıkesir Şubesi Başkanı Nuray Yaşar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir yazılı pankart açıldıktan sonra yaptığı açıklamada, hükümetin ulusal bayramları yok saymaya çalıştığını öne sürerek, Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği cumhuriyet ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya dedi. Eğitim-İş üyeleri daha sonra `Ulusal bayramlar onurumuzdur’, `Cumhuriyet değil AKP yıkılacak’, Türkiye Suriye kardeştir, ABD kalleştir’ sloganları atarak dağıldı.

VALİ VE AKP’Lİ UĞUR PARKTAKİ TÖRENE KATILDI

Atatürk Parkı’ndaki törene, yürüyüşe ve anıttaki törene katılmayan Vali Ahmet Turhan ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur da katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları parktaki küçük alanda gösteriler yaptı.