Bakan Ergün: Kimse mesleğinden dolayı hapiste yatmıyor dedi ama Apo'nun avukatlarına değinmedi

Bakan Ergün: Kimse mesleğinden dolayı hapiste yatmıyor dedi ama Apo'nun avukatlarına değinmedi
24 Ocak 2013 00:27

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün kimsenin mesleğinden dolayı tutuklanmadığını söyledi.

Ergün, “Bir avukat içerideki bir örgüt yöneticisinden aldığı bir talimatı dışarıdaki militana ‘Şu eylemler yapılacak’ diye taşıyorsa, şimdi bu adam avukat mı artık? Kimse avukatlıktan, gazetecilikten ve siyasetçilikten hapiste değil” dedi.
 
Kardemir’in yüksek fırının montajı törenine katılmak için Karabük’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,  terörle ilgili olarak da konuştu.  


 
Terör meselesinin çözümü için atılacak adımların Türkiye’nin hızlı ilerlemesini yavaşlatan bütün unsurların bertaraf edilmesine yönelik olduğunu açıklayan Bakan Ergün, şunları söyledi:
 
“Son dönemde özellikle Türkiye’nin hızlı ilerlemesinin önündeki en önemli engel, sırtındaki en ağır yük, ayağındaki son pranga diyebileceğimiz terör meselesinin çözümü için atılacak adımlar, bunun için yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin hızlı ilerlemesini yavaşlatan bütün unsurları artık berteraf etmeye yöneliktir. Bir çok mesele berteraf edilmiştir ama Türkiye’nin üzerindeki son ağır yük, ayağındaki pranga, önündeki son büyük engel bu meseledir. Çok şükür dünyadaki konjektör Türkiye’deki gelişmeler bu meseleleri de berteraf etmeye imkan veriyor. Göreceksiniz geçtiğimiz 10 yılı hep birlikte şahit olduk ve büyük ilerlemelerin yaşandığı bir Türkiye olarak yaşadıksa önümüzdeki 10 yılıda hem üretiminde, hem teknolojisinde, ekonomisinde, sanayisinde, demokrasisinde, hukukunda ileri standartları yakalamış bir Türkiye olarak 2023 yılını inşallah hep birlikte göreceğiz.”