Bahçeli: Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir!

Bahçeli: Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir!
22 Şubat 2022 11:06

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

 

 

“Şiddetin muhakkak önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza kast eden, yumruk atan, kurşun sıkan alçakları en ağır şekilde cezalandırmak, adalet ve hukukun temeli görevidir.

Şiddete tolerans gösterilemez, iyi niyet hali uygulanamaz, pişmanlık hükümleri tatbik edilemez. 26. dönemde TBMM’ye sunmuş olduğumuz ve uzun bir hazırlığın mahsulü olan ruh sağlığı yasa teklifinin yasalaşmasını, çocuk istismarı, kadın cinayetleri, tecavüz suçlarında caydırıcı, kalıcı ve kapsayıcı sonuçlarla alabilmek için gerekirse idam cezası bile tartışmaya açılmasını, medyada kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar gösterim ve ifşasına son verilmesini, şiddeti özendirecek her türlü yayın ve haberlerden kaçınılmasını, aldatmanın, cinayetinin gösterilmediği dizi /filmlerin hazırlanmasını, akademisyenlerin öncülüğünde şiddet haritasının çıkarılmasını önermiştim.

 

 

MHP, pergelin çivili ucunu Başkent Ankara’ya koyup, hareketli ucuyla da dünyayı 360 derece açıyla tarayan Türklüğün zafer nişanesidir.

30 yıl evvel Hocalı Kasabası’nda soydaşlarımızın kanı dökülmüş, canımızdan can gitmiştir. Hocalı hâlâ için için kanayan yaradır. Türk’ün damarına basanlar, vatanına göz koyanlar, varlığına silah doğrultanlar, bağımsızlığıyla oynayanlar doğduklarına pişman edilmişlerdir.

Türkiye- Ermenistan arasında normalleşme arzuları karşılılık esasına göre dile getirilip görüşme ve temas kanalları oluşturulurken aynı anda Ermenistan’da Karabağ’da zaman zaman tacizlerde bulunması maksatlı bir tutumun göstergesidir.

Rusya ve Ukrayna arasında süregelen gerilim günbegün boyut değiştirmektedir. Başının ABD’nin çektiği bazı ülkelerle, bir kısım Batı medyası devamlı suretle savaşın her an çıkabileceğini iddia etmektedir.

İki ülke arasında sıcak gerginliği tırmandıran söz ve eylemlerin gittikçe yoğunluk kazandığını da gözlemlenmektedir.

Menzili 2 bin kilometreyi bulan hipersonik füzelerin durup dururken Rusya eliyle Akdeniz’e taşınması da bizim nazarımızda kuşkulu adımdır.

MHP olarak Rusya- Ukrayna arasında muhtemel bir savaşı kesinlikle doğru bulmuyor, bu cinayet teşebbüsüne hiç kimsenin ortak olmamasını temenni ediyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyalogun tek çıkar yol olduğunu düşünüyoruz. Savaş yanlıştır, insanlığın kaybetmesidir.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir.”