Bahçeli aday olmayacak !

Bahçeli aday olmayacak !
4 Eylül 2012 11:51

MHP’nin 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda, genel başkanlığa Devlet Bahçeli aday olmayacak. Bahçeli, genel başkanlık yarışı için Meral Akşener’i destekleyecek.

AKŞENER’İ DESTEKLEYECEK
MHP’de 10. Büyük Kongre’nin yapılacağı 4 Kasım tarihi yaklaşırken adaylık kulisleri hızlandı.  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koltuğu için değişim rüzgarları esiyor. Kurultay’da tabanın değişim arzusuna kulak veren Devlet Bahçeli aday olmayacak. Ancak, Bahçeli’nin koltuk için bir adayı var. Bahçeli, genel başkanlık koltuğu için Meral  Akşener’i destekleyecek.

MERAL AKŞENER KİMDİR?
Meral Akşener, 18 Temmuz 1956’da İzmit Gündoğdu’da doğdu. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıka’dır. Öğretim Üyesi Dr.; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi. 20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevinde bulundu. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevine yeniden seçildi. Akşener, evli ve 1 çocuk annesidir.

MHP’DE KOLTUĞA 5 ADAY

10. Olağan Kurultay’da 5 aday yarışacak. MHP İstanbul  Milletvekili Meral Akşener,  MHP Trabzon Milletvekili ve Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın, İstanbul eski milletvekili Ahmet Çakar, Yozgat eski Milletvekili Mesut Türker, İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Levent Temiz. MHP tüzüğüne göre aday olabilmek için en az 40 genel kurul delegesinin yazılı önerisi gerekiyor.



EN GÜÇLÜ AYDIN

Akşener’in karşısındaki en güçlü rakip Koray Aydın olarak görülüyor. Aydın’ı destekleyenler arasında eski bakanlardan Şuayip Özcan, Hüsnü Yusuf Gökalp ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Alişan Satılmış ve 25 eski milletvekili bulunuyor. Edirne, Kütahya, Muğla, Sakarya, Antalya, Çankırı, Rize il başkanlarının yanı sıra çok sayıda belediye başkanı da Aydın’dan yana tavır koydu. Aydın, 2003’teki kongrede de aday olmuş 137 oy almıştı.
 
Son iki ay içinde çok sayıda il ve ilçeyi gezerek ”Sonradan değil şimdi” sloganı ile Genel Başkan adayı olan Aydın, Genel başkan adaylığı konusunda ” Bizim yapmaya çalıştığımız kişisel bir iş değil. İnsanlarımızı irade koymaya teşvik ediyoruz. Bunun sonra olma şansı yok çünkü Türkiye makas değiştiriyor. MHP bu dönemin temel dinamiği olup olmamaya karar verecek. MHP’yi kurumsal bir kimliğe kavuşturacağım. Kişi inisiyatifinin ortadan kalktığı, kuralların hakim olduğu bir sistem kuracağım. Gençlik Kollarını, Kadın Kollarını kuracağız” dedi.