Bağış'tan modern sanat ve demokrasi yorumu

Bağış'tan modern sanat ve demokrasi yorumu
8 Şubat 2013 17:23

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy’deki AB Bakanlığı Ofisi’nde All Arts İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve All Arts İstanbul Genel Koordinatörü ve Gazeteci Hasan Bülent Kahraman’ı kabul etti.

 

 

 

 

DEMOKRASİSİ GELİŞMİŞ ÜLKELERİN MODERN SANATLARI DA GELİŞMİŞTİR

 

 

 

 

Güreli ile Kahraman’ın İstanbul’da düzenledikleri festivallerle ve yurtdışındaki çalışmalarıyla Türkiye’nin adını duyurduklarını anlatan Bağış, “Ben modern sanat ile demokrasi arasında direkt bir paralel bağlantı olduğuna inanıyorum. Çünkü demokrasisi gelişmiş ülkelerin modern sanatlarının da gelişmiş olduğunu görüyoruz. Demokrasisi gelişmemiş ülkeler, belki geleneksel sanatlarında çok başarılı oluyorlar, ama modern sanatlarda olamıyorlar.” diye konuştu.

 

 

 

 

İSTANBUL’UN KAVŞAK NOKTASI OLMASINA GAYRET EDECEĞİZ

 

Ali Güreli de, Türkiye’nin çağdaş sanatı yanında modern, klasik ve geleneksel sanatların sergilendiği yeni bir fuarı Nisan ayında başlatacaklarını aktararak, “Amacımız ülkemiz ve çevre ülkelerin insanlarına bunu göstermenin yanında bu sanatların bazı zayıflayan kısımlarının yeniden kuvvetlenmesi, güncel hale gelmesi, yeni sanatçıların buna özenmelerine motive etmek” dedi.

 

 

 

 

Hasan Bülent Kahraman ise, “All Arts isimli fuarla birlikte biz, Ortadoğu Bölgesi’nde cereyan eden yeni müze etkinlikleri ve onların topladıkları Osmanlı, İslam, Türk sanatı örnekleri bakımından İstanbul’un bir kavşak noktası olmasına ayrıca gayret edeceğiz” dedi.