Ayağı kırılan ördeğe fizik tedavi

Ayağı kırılan ördeğe fizik tedavi
5 Eylül 2013 11:42

Bursada ayağı kırıldıktan sonra yanlış kaynayan, bu yüzden yürüme ve yüzmeyi beceremeyen ördeğe Osmangazi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi?nde fizik tedavi uygulanıyor.

 

‘Garip’ adı verilen ördek, her gün ilaç tedavisinin ardından terapi havuzunda kırık ayağını da kullanarak yeniden yüzmeyi öğreniyor.Her yıl 3 bin 500 sokak köpeği ve kediyi kısırlaştırmanın yanı sıra, yaralanan hayvanların tedavi edildiği merkezin son konuğu kırık ayağı yanlış kaynamış bir ördek. Merkezdeki görevliler tarafından ‘Garip’ adı verilen ördek, vatandaşların haber vermesi üzerinde sokakta sürünürken bulundu.

Görevliler tarafından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürülen Garip’in ayağı kontrol edildikten sonra yürüyüp yüzebilmesi amacıyla ilaç tedavisi ve fizik tedavi önerildi.Merkeze getirilen ördege her sabah uygulanan ilacın ardından fizik tedavi yapılıyor. Günde bir saat havuzda yüzen Garip, bir hafta içinde büyük ilerleme kaydetti. Önceleri kırık ayağını kullanamadığı için doğru yüzemeyen Garip, tedavi ile birlikte yüzmesini düzeltmeye başladı. Tedavinin devam edeceğini belirten merkez görevlileri, ördeğin bir ay içinde eskisi kadar olmasa da yürüyebileceğini ve doğru yüzebileceğini kaydettiler.