Aster Çiçeği Hikayesi, Faydaları

Aster Çiçeği Hikayesi, Faydaları
15 Aralık 2020 16:24

Aster çiçeği ya da diğer adıyla yıldızpatı çiçeği; papatyagiller familyasından gelen, sevgi ve bilgelik anlamları taşıyan papatyaya da oldukça benzeyen yıldız şekline sahip bir çiçektir. Oldukça hoş bir görüntüye sahip olan bu çiçek, adını Yunanca yıldız anlamına gelen “astra” kelimesinden alıyor. Astra çiçeğinin inanılan birbirinden farklı pek çok hikayesi mevcut. Aynı zamanda tarih boyunca da çeşitli şekillerde; yaraların iyileşmesinden, cilt kremlerine, hazımsızlık ve sindirim sorunlarına kadar pek çok kullanım alanı var.

 

Aster Çiçeği Hikayesi

Aster çiçeği yalnızca günümüzde değil, geçmişten beri büyük anlamlara sahip. Örneğin Yunan mitolojisinde, Astraea isimli Yunan tanrıçasının gözyaşları tarafıldan yaratıldığı söyleniyor. Bir gün gökyüzünün karanlık olduğu bir anda, Astraea birkaç yıldız nedeniyle ağlamaya başlar. Astraea’nın yere düşen gözyaşları, bu yıldız şeklindeki harika çiçeklere dönüşür. Böylece çiçeğe aster adı verilir ve adı o zamandan bu yana Aster olarak kalır.

 

Diğer inanılan hikayelerden birinde ise, aster çiçeğinin oluşumu Başak burcuna bağlanır. Bu hikayede ise aster çiçeği Başak burcunun dünyaya yıldız tozlarını saçması ile oluşur. Saçılan yıldız tozlarının yerleştiği yerlerde aster çiçekleri açar. Aynı zamanda aster çiçekleri aşk tanrıçası olan Venüs’ün amblemidir.

Asterin Anlamı

Asterin pek çok hikayesi olduğu gibi birbirinden farklı anlamları da mevcuttur, ancak aster çiçeği genel olarak inancı, sevgiyi ve bilgeliği temsil eder. Bazı kültürlerde; sabrı ve inceliği temsil eder. Aster çiçeğinin yakıldığında, yaydığı koku ile yılanları uzaklaştırdığı da bilinmektedir. Aster anlamı nedeni ile şiirlere bile konu olan bir çiçek olmuştur. Amerikalı bir şair, şiirinde yalnızlığı için Aster çiçeğine umut sembolü olarak yer veriyor.

 

Aster çiçeği çeşitli renklere sahip olabiliyor. Bu farklı renklerin de elbette farklı anlamları var. Mor renk bilgeliği temsil eder ve asterde en sık görülen renktir. Beyaz renk saflığı ve masumiyeti, kırmızı renk sadakati, pembe renk ise sevgiyi ve inceliği temsil ediyor.

 

Sevdiğiniz kişiye çiçek vermek, çiçeklerin sahip oldukları anlamlar ve doğal güzellikleri nedeni ile oldukça güzel bir tercih olabilir. Siz de sevdiğiniz kişiye bir çiçek sepeti hediye edebilir, aradığınız birbirinden güzel çiçekleri https://www.tazecicek.com/’ da bulabilirsiniz.