Arınç'ın kardeşi hakkında şok iddia

Arınç'ın kardeşi hakkında şok iddia
7 Ocak 2013 10:20

Kardeş Ümit Arınç uyuşturucu baronuyla Cumhur ziyaretinde..
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın, 30 Nisan 2010’da bir asker yakınını ziyaret etmek için gittiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile de görüşmüştü.
 
Aydınlık gazetesinden Zihni Erdem’in haberine göre bu görüşmeye, eroin kaçakçılığı suçlaması ile yargılanan İsmet Felek’in de katılması KKTC gazetelerinde sert bir şekilde eleştirilmişti.


 
KKTC’de yayınlanan Afrika Gazetesi, Arınç’ın bu ziyareti ile ilgili “Eroin Kaçakçısı Saraya da Sızdı”, “Yavru Susurluk” ve “Dağa Kaldırdılar Çek İmzalattılar” başlıklı üst üste üç haber yapmıştı.

‘Kurnazca bir plan’

Gazetenin “Afrika’dan Mektup” adlı köşede “Umarız bundan sonra siciline de bakarlar” başlıklı yazıda ziyaret şöyle anlatıldı: “Bülent Arınç’ın kardeşi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç 30 Nisan 2010’da gelmiş adamıza.. (…) Bu arada ziyaretler yapmış bazı makamlara… Üniversitelere de gitmiş Eroğlu’na da… Ve tüm bu ziyaretlerinde İsmet Felek de eşlik etmiş ona. Nasıl bir iş bu? (…) İsmet Felek’in heyete dahil edilmesi bu makamlarla birlikte fotoğrafının çekilmesinin sağlanması kurnazca bir planın parçası değilse nedir? İsmet Felek bu ziyaretten kısa bir süre önce sonra 28 Mayıs’ta KKTC’de tutuklanmış ve 12 Temmuz’da ise TC polisine teslim edilmiş. Umarız bundan sonra sarayı ziyarete gelecek olan kim olursa olsun beraberindekilerin kim olduğuna bakılacak… Ve bir eroin kaçaksısının Cumhurbaşkanı ile aynı fotoğraf karesine girmesine izin verilmeyecek bir daha…”

Felek, birçok suça karışmış, Mayıs 2010’da 142 kilo eroin kaçakçılığı operasyonundan tutuklanmış ve 12 Temmuz’da Türkiye’ye iade edilmişti.

Haberler üzerine bir açıklama yapan Eroğlu “Bu görüşmede kendisine (Doğan Arınç) kimin eşlik edeceği ve bu kişi veya kişilerin sicilinin ne olduğu şeklinde bir soru sorulması söz konusu olmamıştır” dedi.
 

Yeğene TBMM’de iş

Ümit Doğay Arınç, Bülent Arınç’ın TBMM Başkanı olduğu dönemde, TBMM’nin Bilim ve Değerlendirme ve Danışmanlar Komitesi’nde görevlendirilmişti.

Aynı dönemde yeğeni Burcu Arınç ise 14 şubat 2005 tarihinde Milli Saraylar Daire Başkanlığı bünyesinde yıllık sözleşmeli olarak bin 571 lira maaş ile işe başlatılmıştı. CHP Milletvekili Berhan Şimşek “Mecliste kadrolaşmalar var” diyerek Arınç’ın yeğenini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Arınç “Ne olacak canım kız İTÜ mezunu mimar ayrıca kadroya almadım bak sözleşmeli çalışıyor hala demiştir” savunması yapmıştı.