Arena'da gol düellosu

Arena'da gol düellosu
2 Eylül 2012 23:29

Galatasaray, ligin 3. haftasında Bursaspor’u 3-2’lik skorla mağlup etti.

 
Geçtiğimiz hafta İnönü Stadı’ndaki Beşiktaş derbisinde 2 puan kaybeden Galatasaray, ligin 3. haftasında Bursaspor’u 3-2’lik skorla mağlup ederek hem 3 puan kazandı hemde liderlik koltuğunu eline geçirdi.
 
Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Umut Bulut, 72. dakikada Musa Çağıran (Kendi Kalesine), 80. dakikada da Burak Yılmaz kaydetti.
 
Konuk takım Bursaspor’un gollerini ise 52. dakikada Musa Çağıran ile 85. dakikada Ömer Erdoğan attı.
 
Galatasaray bu galibiyetle puanını 7’ye yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. Bursaspor ise 3 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takım ligin 4. haftasında Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Bursaspor ise sahasında Kardemir Karabükspor’u konuk edecek.
 
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Melo, Emre(Dk 61 Amrabat), Elmander(Dk 56 Burak Yılmaz), Umut(Dk 76 Aydın)
 
BURSASPOR: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, Sestak(Dk 61 Belluschi), Ndiaye(Dk 77 Abngura), Batalla, Musa, Vederson, Pinto
 
ARDA DA TRİBÜNDE
 
İspanya’nın Atletico Madrid takımında forma giyen Galatasaray’ın eski futbolcusu Arda Turan da maçı takip etmek için tribündeki yerini aldı.
 
METİN KURT ANILDI
 
Galatasaray’ın kendi seyircisi önünde oynadığı maçlarda düzenlenen “Galatasaray Efsanelerini Anıyor” organizasyonu kapsamında Bursaspor maçı öncesi geçtiğimiz günlerde vefat eden Metin Kurt anıldı. Sarı-kırmızılı kulübün efsane isimlerinden olan Metin Kurt’un ailesine Bursaspor karşılaşması öncesi Galatasaray’ın yine efsaneleşen isimlerinden Uğur Köken tarafından plaket verildi. Paleketin takdimi sırasında stat skorbordundan Metin Kurt’un görüntüleri verilirken, taraftarlar da alkış tuttu.
 
BİNGÖL’DEN KONUKLAR
 
Bingöl Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyesi bir grup, Galatasaray-Bursaspor maçını Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak’ın davetlisi olarak izliyor. Karşılaşmayı izleyen dernek üyeleri için sarı-kırmızılı taraftarlar da tribüne, “Bingöl şehit aileleri hoş geldiniz, acınızı paylaşıyoruz” yazılı pankart astı. Taraftarlar, maç öncesi “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratları da yaptı.
 
TARAFTARLAR YANLIZ BIRAKMADI
 
Bursaspor karşısında Galatasaray taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Bu sezon kombinelerde 40 binin üzerinde satış gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekibin taraftarları, maç öncesi Türk Telekom Arena tribünlerini büyük ölçüde doldurdu. Ayrıca, yaklaşık 1000 kişilik Bursaspor taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümde müsabakayı takip etti.