Antalya'da​ köylülerde​n hükümete 2B tepkisi

Antalya'da​ köylülerde​n hükümete 2B tepkisi
20 Şubat 2013 15:10

Antalya’da 2B arazilerinin kendilerine rayiç bedelinin çok üstünde satılmak istendiğini öne süren yaklaşık 2 bin kişi, Antalya-Alanya Karayolu’nu trafiğe kapatılınca iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

 

 

 

Hükümetin belirlediği 2B rayiç bedellerinin yüksek olduğundan yakınan Antalya’daki 2B hak sahipleri, Aksu İlçesi’nde saat 11.30’da eyleme başladı. Isparta Köprüsü üzerinde toplanan kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 2 bin kişi, protesto gösterisine başladı. ‘Doğru rayiç bedeli istiyoruz’, ‘Köylü milletin efendisidir Başbakan’, ‘Sayın Başbakan İmralı canisiyle değil biraz da bizimle görüş’ dövizleri taşıyan grup, köprü üzerinde basın açıklaması yaptı.

 

 

 

 

 

Eylem yerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Aksu İlçesi Bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım da gelerek eylemcilere destek verdi. Protesto gösterisinde konuşan Başkan Akaydın, “Sizin haklı olduğunuzu biliyoruz. Hakkınızı sonuna kadar almanız için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sizin yanınızdayız” mesajı verdi.

 

 

 

Polis ekipleri, konuşmaların ardından gruba sessizce dağılmaları yönünde telkinde bulundu. Dağılmaya başlayan grup, bir anda Antalya-Alanya D400 Karayolu’nu her iki yönden trafiğe kapattı.

 

 

 

 

 

 

Oturma eylemi yapan grup nedeniyle trafik kilitlenirken bölgeye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Polisin müdahale etmesini istemeyen ve panzerlerin önüne yatan eylemciler, 2B rayiç bedellerinin düşürülmesini istediklerini söyledi.

 

 

 

 

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile görüşmek isteyen grup, “Hakkımız teslim edilinceye kadar yolu açmayacağız” diye bağırdı. Kapanan yolda her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

 

 

 

 

 

 

 

Karayolunda gerginlik devam ederken polis, eylemcileri dağılmaya ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren çaba sonunda kalabalık olaysız dağıldı.