Antalya'da hastaneyi su bastı

Antalya'da hastaneyi su bastı
15 Nisan 2013 16:32

Antalya’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan Özel Şifa Hastanesi’ni su bastı.

 

 

 

 

Yol kenarında bulunan su kanalının taşması sonucu hastanenin garaj kapı kısmından giren su, bodrum katları tamamen doldurdu. Elektrikleri kesilen hastanedeki yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve ameliyat olan 13 hasta, 112 Acil servis ve özel ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda itfaiye ekipleri pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

 

 

900’E YAKIN SU BASKINI İHBARI

 

Şiddetli yağış nedeniyle ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yağış sırasında 900’e yakın su baskını ihbarı aldıklarını belirtirken, bunların çoğunluğunun ev ve işyerlerinden geldiğini kaydetti. İhbarların Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde yoğunlaştığını aktaran Emin Pehlivan, bu ihbarlara 50 ayrı itfaiye ekibinin yanı sıra ASAT, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dahil, toplam 700 personelle müdahale edildiğini söyledi.