Antalya'da davulla zurnayla iş bıraktılar halay çektiler!

Antalya'da davulla zurnayla iş bıraktılar halay çektiler!
27 Şubat 2013 10:45

Antalya’da kamu çalışanları, fazla mesai ücretlerinin ellerinden alındığı gerekçesiyle davul zurnalı, halaylı iş bırakma eylemi yaptı.

 

 

 

 

Türkiye Kamu- Sen’e bağlı Türk Büro Sen ile Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın Türkiye genelindeki iş bırakma eylemi kapsamında Antalya’da bir grup kamu çalışanı, Antalya Defterdarlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı. Sabah erken saatlerde eylemi başlatan çalışanlar, davul- zurna eşliğinde halay çekti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yaklaşık 1.5 saat sonra yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemleri eşliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’ne kadar yürüyen kamu çalışanları, burada toplanan eylemcilerle birlikte SGK önünde de halay çekerek tepkilerini dile getirdi.

 

 

Grup, buradan da tramvay yolunu takip ederek Şarampol Caddesi, ardından Kazım Özalp Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında araç ve tramvay trafiğinde aksamalar meydana geldi. Yaklaşık 1000 kişilik grup, Attalos Heykeli önüne ulaştığında basına açıklama yaptı.

 

KAMU ÇALIŞANLARI GELİR KAYBINA UĞRADI

 

 

 

Açıklamayı okuyan Türk Büro Sen Şube Başkanı Nuri Ünal, bugün gerçekleştirdikleri iş bırakma eyleminin bir uyarı olduğunu söyledi. Taleplerinin karşılanmaması halinde 1 günlük eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu dile getiren Nuri Ünal, “İş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli fiilen fazla mesai yapmalarına rağmen 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesai ücretleri gasp edilmiştir. Kamu çalışanları 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200 TL ile 700 TL arasında gelir kaybına uğratılmıştır” diye konuştu.

 

 

 

İŞ GÜVENCESİNİ MÜZAKERE KONUSU YAPMAYACAĞIZ

 

Kamu çalışanlarının kazanılmış hakkı olan ikramiyeler, ilave ödemelerin hükümet tarafından kaldırıldığını aktaran Nuri Ünal, şöyle dedi:

“Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz. İş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız. İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

666 Sayılı KHK’nın kamuda yarattığı ücret adaletsizliğine karşı gerçek anlamda ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi hayata geçirilmelidir. Bugüne kadar bir nevi iyileştirme olarak ödenen fazla mesailer maaşlarımıza eklenmelidir. Toplu sözleşme ve grev hakkının önündeki fiili engeller kaldırılmalıdır.”

 

 

 

ÇALIŞANLARI SİNDİRMEK İSTİYORLAR

 

 

 

Nuri Ünal, taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele eden sendika yöneticileri, temsilcileri ve üyelerin disiplin cezaları, sürgün, görevden el çektirme cezalarıyla sindirilmek istendiğine vurgu yaptı. Ünal, “AKP hükümetinin yıllardır kesintisiz sürdürdüğü saldırılara karşı tek tek işyerlerindeki tüm emekçileri mücadele içinde birleşmeye, baskılara karşı birlik olmaya, haklarımıza ve geleceğimize yönelik muhtemel saldırılara karşı ortak hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup, ardından dağıldı.