Antalya Piyano Festivali muhteşem finalle sona erdi

Antalya Piyano Festivali muhteşem finalle sona erdi
1 Aralık 2013 17:54

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da buluşturan 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Latin caz piyanisti Michel Camilo ve şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseriyle seyircisine veda etti.

 

Seyircinin büyük ilgi gösterdiği gecede, Camilo’nun ‘Piyano Konçertosu No:1′ adlı eserinin de Türkiye prömiyeri gerçekleşti. Camilo güçlü sahne performansı ve enerjisiyle izleyenleri kendisine hayran bırakırken, şef Gürer Aykal’ın yönettiği orkestra da başarılı yorumlarıyla beğeni topladı.

 

Gecede kısa bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 1 ay boyunca çok güzel bir etkinlik yaşadıklarının altını çizerek, festivalin sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konser bitiminde Başkan Akaydın, Michel Camilo, şef Gürer Aykal ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü İbrahim Sezer’i tebrik ederek, kendilerine plaket takdim etti.

 

Şef Gürer Aykal ise Antalya’da böyle bir festivale ev sahipliği yaptığı için Başkan Akaydın’a teşekkür ederek çiçek verdi. Aykal, ardından festivalin organizatörü Kadir Dursun’u da tebrik ederek, kendisine orkestra adına bir plaket sundu. Gecenin sonunda Antalya Kültür Merkezi fuayesinde kapanış kokteyli düzenlendi. Kapanışta, önümüzdeki yıl 15’ncisi gerçekleşecek festivalin duyurusu da yapıldı. Festival 7-29 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ve Fazıl Say ‘Chopinsay’ gecesi ile başlayacak.

 

 

AYKAL: ANTALYA TÜRKİYE’NİN PİYANO BAŞKENTİ

 

Gecede Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yılın kültür ve sanat ödülünü de verdiği Şef Gürer Aykal, festivalde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu festival 14 yıldır başarıyla yoluna devam ediyor. Antalya Türkiye’nin piyano başkentidir” dedi. Michel Camilo ise izleyicinin ilgisinin kendisini heyecanlandırdığını ve harika bir gece yaşadığını söyledi.