Antalya Barosu’nda FETÖ tartışmaları!

Antalya Barosu’nda FETÖ tartışmaları!
17 Eylül 2016 10:00

Antalya Barosu başkanı Alper Tunga Bacanlı hakkında Flaş iddialar.. Bacanlı’ya Milliyetçi tabanından ve avukatlardan tepki büyüyor…!

 

 

 

 

 

Alper Tunga Bacanlı, 2012 yılında baro başkanı seçilmiş, milliyetçi görüntüsü vererek ve MHP ile yakın pozlar vermek suretiyle, dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Ancak bir süre sonra, baro başkanlığının dışında MHP’nin genel başkan adaylarından Sinan Ogan’ın yakınına girerek siyasi çalışmalara da hız vermesi dikkatlerden kaçmamıştı.

 

MHP üyesi aynı zamanda Antalya Barosu başkanı son zamanlardaki çıkışlarıyla sürekli gündeme geliyor…

 

H&H ÖZEL

 

Son olarak, Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartılan avukatlarla ilgili çıkışı ile herkes şaşırıverdi.

 

Çünkü; bir yandan MHP lider adayı Sinan Oğan ile kameralar karşısında görüntü veren Bacanlı’nın, öte yandan KCK, PDY gibi yapılarla isimleri anılan ÇHD genel başkanı Selçuk Kozağaçlı gibi isimlerle de son günlerde bir arada mücadele veriyor olması tuhaf karşılandı. Aynı zamanda yaklaşan barolar birliği seçimlerinde, ÇHD’li avukat Adana Barosu başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile ittifak halinde ortak liste çalışması yapan Bacanlı’nın, bu ikilemi avukatlar tarafından da büyük tepki gördü.

 

Sosyla medyada özellikle genç avukatlar tarafından, Antalya Barosu başkanı olarak makamını MHP’deki siyasi ikbali için kullanmakla eleştiriliyor ve Antalya Barosu’nun kurumsal kimliğinin siyasete alet edilerek zarar gördüğü ifade ediliyor…

 

Bizzat kendi facebook sayfasından da açıklamalar yapan MHP üyesi Bacanlı’nın gözaltına alınan diğer isimlerle birlikte, ÇHD genel başkan yardımcısı Av. Münip Ermiş ve diğerleriyle ilgili ciddi mücadelesi ve serbest bırakılması içinde açıklamaları bulunuyor.

 

Biryandan milliyetçi görünmeye çalışırken, öte yandan Türkiye’nin Cerablus’ta vs ne işi var bırakalım PKK devleti kurulsun, Türkiye soykırım yapıyor diyen örgüt ve topluluklarla birlikte mücadele veriyor olmasının, baro içindeki milliyetçi tabanı oldukça rahatsız ettiği biliniyor. Bu çelişkiler, kafalarda kıtalararası bir bağlantı ve sorumluluk olup olmadığını da ister istemez sorgulatıyor.

 

Bu durum, acaba kıtalararası bir diyet borcu var da birileri onu mu ödüyor iddialarının konuşulmasına neden oluyor ve yansıttığı siyasi parti ve görüşe ters olan FETÖ/ PDY soruşturmasında gözaltına alınanlar için verdiği bu büyük mücadeleyle de, zamanında kendisine oy ve destek veren Atatürkçü, Milliyetçi-muhafazakar, Ulusalcı görüşlerden bir çok kişinin tepkisini çekiyor…

 

Mevcut soruşturmada Alper Tunga Bacanlı, Selçuk Kozağaçlı gibi isimlerin mücadelesini verdiği gözaltına alınan veya tutuklanan avukatlarla ilgili bazı duyumlar sonucunca H&H olarak ulaştığımız iddialardan birkaç örnek:

 

-Av.Burak Can (Antalya Barosu yönetim kurulu üyesi, geçen dönem saymanı) FETÖ ile ilgili tutuklama için hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 3 aydır kaçak olduğu ve bylock sisteminde olduğu iddia ediliyor.

 

-Av.Sedat Alp (Antalya Barosu yönetim kurulu üyesi) FETÖ’den tutuklandı, telefonunda bylock bulunduğu iddia ediliyor.

 

-Av. Hakan Evcin DHKP-c ‘ den şuanda yargılanıyor. Duyumlara göre üzerinde kandilden mesaj bulunmuş.

 

 

 

1 2 3

 

5 6