Ankara’dan bisikletle kaçan cuntacı pilot, Alanya’da yakalandı

Ankara’dan bisikletle kaçan cuntacı pilot, Alanya’da yakalandı
11 Ağustos 2016 09:56

Subayların darbe girişimi sırasında üst düzey komutanları almaya giden ve Ankara’da Genelkurmay, MİT, Jandarma ve TRT önünde halkı hedef alan helikopterlerin havalandığı Kara Havacılık Okulu’nun Harekât Eğitim Şube Müdürü Pilot Binbaşı Okan Kocakurt’un ifadesi ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

Kocakurt, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından sivil kıyafetlerini giyip çekmecesinde bulunan para ve altınları alarak, satın aldığı bisiklet ve çadır malzemesiyle Ankara’dan Alanya’ya kadar 523 kilometre gittiğini kaydetti.

 

 

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Darbe girişiminin ardından kaçtığı Alanya’da yakalanan Kocakurt, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında tutuklanarak TSK’dan ilişiği kesildi. Kara Havacılık Komutanlığı Harekât Eğitim Şube Müdürlüğü görevine başladıktan 2 hafta sonra, 15 Temmuz saat 17.30 sularında komutanlığa gittiğini anlatan Kocakurt, ifadesinde özetle şunları söyledi:

 
“Hareketlilik olacak”

 

 

 

Genelkurmay’ın uçuşların yasaklanması ile ilgili verdiği emirden sonra Malatya’dan gelen ATAK helikopterleri ve eğitim uçuşu yapan uçaklarımız havada bulunuyordu, ben de kuleyle görüşüp “Tüm uçaklarımız insin” dedim. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Kara Havacılık Okulu’na gelip (MİT’in “Kara Havacılık Okulu’nda hareketlilik var” ihbarının ardından Genelkurmay Başkanı teftiş için görevlendirmişti) 2 saat kaldıktan sonra ayrıldı. Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin beni odasına çağırdı. “Dostum, askeriye içerisinde bazı hareketlilik olacak. Komutanların yeri değişecek. Bazıları görevden alınacak. Hükümette de bazı değişiklikler olabilir. Bu, Genelkurmay Başkanı’nın direkt emridir” dedi.