Ankara'da çarşaf liste sesleri

Ankara'da çarşaf liste sesleri
5 Nisan 2012 11:15

CHP Ankara İl Başkanlığı adaylarını tanıtıyoruz – 1: Necati Yılmaz

CHP Ankara İl Başkanlığı seçimleri yaklaşıyor.

Adaylığını açıklayan isimlerden biri de Avukat Necati Yımaz.

Cumhuriyet gazetesinden Sertaç Eş’e konuşan Yılmaz, “Çarşaf liste istiyoruz” dedi.

 

İşte Cumhuriyet gazetesinin haberi;

 

CHP Ankara İl Başkanlığı adaylarını tanıtıyoruz – 1: Necati Yılmaz

‘Çarşaf liste istiyoruz’

 

CHP Ankara İl Başkanlığı adayı Necati Yılmaz, seçilmesi durumunda hiçbir partiliyi dışlamadan halkı evrensel sol değerlerle kucaklamak için çalışacaklarını dile getirdi.

 

“Ekipçiliğin” devamının “hizipçilik” olduğunu, Yenimahalle Belediyesi’nin örgütle yaşadığı sıkıntıların hızla giderileceğini anlatan Yılmaz, “Bir çakıl taşımızı bile gözden çıkaramayız. Çarşaf listeden kim çıkarsa onunla çalışırız. AKP’nin hedefi Çankaya ise bizim hedefimiz de Sincan” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tespitlerini benimsediğini belirten Yılmaz, “Buanlamda partinin sol değerlerle buluşması, halkla arasındaki mesafeyi kapatması gerektiğine işaret etmişti. Halkın değerleriyle daha barışıkbir siyaset anlayışının benimsenmesi gerektiğini söyledi. Bunları sahipleniyoruz” diye konuştu.

Gençlik yıllarından beri Ankara’da yaşadığını ve sol siyasetin içinden geldiğini vurgulayan Yılmaz “2014’te AKP’nin zulüm ve talan iktidarını Büyükşehir Belediyesi’ni alarak kıracağımızı düşünüyoruz. Çankaya’nın, Yenimahalle’nin yanına Mamak’ı, Etimesgut’u, Keçiören’i ekleyeceğiz” dedi.

Necati Yılmaz, 1964 Sivas’ta doğdu. AnkaraÜniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1985’te bitirdi. 1990’dan itibarenSHP-CHP’de siyaset yapıyor. Sivas Katliamı davasında mağdur ailelerinvekilliğini ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı’nı bir dönem yaptı.