Amerika’da dil eğitimi almadan önce mutlaka okuyun

Amerika’da dil eğitimi almadan önce mutlaka okuyun
20 Kasım 2017 15:07

Yurtdışında dil okulu denildiğinde pek çok alternatifiniz söz konusu ancak dil eğitimi alternatiflerini araştırırken gideceğiniz ülkenin de genel yapısını öğrenmeniz gerekiyor.

 

 

Örneğin Amerika’da dil okulu bu anlamda her zaman profesyonel destek sunmuş olmasına karşın buradaki sosyal hayatında diğer ülkelere göre daha yüksek olması her zaman tercih edilirliğini artırmıştır. Ancak Kanada’da dil eğitimi almak içinde sayısız nedenleriniz olabilir. Ben bu yazımda siz öğrencilere ve eğitim hayatında daha da fazlasını hedefleyenlere Amerika’da okumak konusunda bilgi vermek istedim.

 

Amerika bilindiği üzere eğitim, bilim, sanat ve teknoloji konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başında yer alıyor. Doğal olarak da iyi bir yaşam standardını sağlayabiliyor. Amerika’da dünyanın pek çok noktasından da farklı kültürleri bir arada bulabiliyorsunuz. Üstelik bu insanların vizyonlarının da her zaman üst seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Amerika’da İngilizce öğrenmenin sağlamış olduğu avantaj yalnız sosyal hayat yönünden değildir. Ülkede aynı zamanda Amerikan İngilizcesi konuşulduğu için dünyanın neresinde olursanız olun geçerli bir dile sahip olursunuz.  Yukarıda fırsatlar ülkesi Amerika dedik fakat yaşam standardının biraz maddiyata dayandığından da bahseder gibi olmuştuk yanlış anlaşılma olmaması açısından şu konunun altını çizelim ki Amerika’da dil eğitimi almak her bütçe için mümkün. Çünkü birbirinden farklı eğitim olanakları var.

 

Amerika fırsatlar ülkesi ve dünyanın en gelişmiş ülkesi ama acaba Amerika’nın her yerinde bu gelişmişliği ve üstünlüğü görebiliyor muyuz? Yani İngilizce dil eğitimi için hangi şehri seçmeniz gerekiyor. Her şehirdeki eğitim düzeyi ve sistemi aynı mı?

 

Amerika’ da hangi şehri tercih etmeli?

 

Amerika’da dil okullarının ülkenin tüm bölgelerine ve eyaletlerine dağılmış olduğunu biliyoruz ancak kıyı kesimlerde yoğunluğu daha fazla görmek mümkün. Eğer siz hareketli bir hayatı tercih ediyor ve büyükşehirde eğitim almak istiyorsanız o zaman New York diyebiliriz. Fakat burayı seçerken yukarıda anlatmaya çalıştığımız yüksek yaşam standartlarına kendinizi maddi açıdan hazırlamak durumundasınız. New York’ ta yaşam giderleri ciddi yüksek ve nüfusun az olması bunu biraz daha artırıyor. Fakat Chicago ve Washington’ a doğru artık okullar ve yaşam koşulları biraz daha standarda doğru yaklaşıyor. Bize sorarsanız dünyanın en iyi ve ünlü üniversitelerinden olan Boston’u önerebilirim.

 

Bazı bölgelerde Türk öğrencilerinin sayısı azdır. Santa Monica, Santa Barbara, Irvine gibi küçük olan kasabaları ve şehirleri tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak hangi şehirde yaşamanız gerektiği birazda sizin bütçenizle alakalıdır.

 

Amerika’ da hangi program için İngilizce öğrenmek istiyorsanız ona göre bir okul tercihinde bulunabiliyorsunuz. Genelde eğitim Akademik açıdan olduğu için öğrencilerin akademik İngilizce eğitimine önem verdikleri bilinir bu anlamda öğreneceğiniz bir dil sayesinde kendinizi de daha fazla geliştirmiş olma imkanı yakalayacaksınız.

 

İngilizce dil eğitimini Amerika’da tercih etmenizin bir faydası da sosyal hayat içerisinde sürekli olarak İngilizcenin konuşulmasıdır. Dolayısıyla bir süre sonrasında ister istemez sizde İngilizceyi pratik yaparak öğrenmiş olacaksınız.

 

Amerika ve fırsatlar ülkesi İngilizceyi en iyi öğrenebileceğiniz ülke öğrencilerin kayıtlarını bekliyor. Bu yüzden elinize imkanınız geçtiği anda dil eğitiminizi mutlaka almalısınız