‘Ameliyat olan hastaya ‘çürük ipten’ 67 dikiş atıldı’ iddiası!

‘Ameliyat olan hastaya ‘çürük ipten’ 67 dikiş atıldı’ iddiası!
14 Eylül 2022 09:45

CHP’li Mustafa Adıgüzel, sağlık sistemindeki sıkıntıları Adıyaman’daki bir örnek üzerinden özetledi. Ameliyat sırasında hastaya dikiş atılacağı esnada dikiş iplerinin çürük çıktığını söyleyen Adıgüzel, “Açılan her ip çürük. Patır patır kopuyor. 67. ipten sonra nihayet bir tane sağlam ip bulunuyor ve bu durumu bir tutanak ile tutanak altına alıyorlar” dedi.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sağlık sistemindeki “çürümeyi” belgeleriyle anlattı.
Adıyaman’da ameliyat olan bir hastaya çürük iple dikiş atılmaya çalışıldığını söyleyen Adıgüzel, “Bir apandisit ameliyatı var. Ameliyat bitmiş, doktor hastanın ameliyat yarasına dikiş atacak. Açılan her ip çürük. Patır patır kopuyor. 67. ipten sonra nihayet bir tane sağlam ip bulunuyor ve bu durumu bir tutanak ile tutanak altına alıyorlar. Ameliyathane, hasta ismi tarih saat hepsi var. İsterse Sağlık Bakanı arasın da söyleyeyim ona. Sonra dikiş neden tutmadı? Ameliyat yarası neden iltihap kaptı veya ameliyat yarasından neden fıtık oldu değil mi?” sorularını yöneltti.

 

 

Sağlık sistemini de genel olarak eleştiren Adıgüzel, şunları kaydetti:

 

“Bir doktor milletvekili olarak bunları bu yine doktor olan Sağlık Bakanı’na soruyorum. Ama biliyorum ki bu sorularım da tıpkı daha önce sorduğum 200’e yakın soru gibi cevapsız bırakılacaktır. Bu Sağlık Bakanı Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en başarısız Sağlık Bakanı’dır. Ama başarılı olduğu alanlar da vardır. Dezenformasyonda maharetlidir. Sağlık Bakanı değil adeta dezenformasyon bakanıdır. Ülkem ve insanlarımızın anayasal sağlık hakkı için temennim, Sağlık Bakanı’nın artık Erdoğan’a ve yanlış politikalarına sadakat yerine millete ve meslektaşlarına ettiği yemine sadık kalmasıdır.”