Almanya'da aralarında sürekli kavga eden motor gruplarına yasak geldi!

Almanya'da aralarında sürekli kavga eden motor gruplarına yasak geldi!
26 Nisan 2013 15:30

Bremen kentinde geçen hafta Cehennem Melekleri (Hells Angels) ile Moğollar (Mongols) isimli motosiklet grupları arasında çıkan sokak kavgasından sonra her iki grubun Bremen’deki tüm faaliyetleri yasaklandı.

Almanya’nın Kuzey kentlerinden Bremen’de geçen hafta içinde Cehennem Melekleri (Hells Angels) ile Moğollar (Mongols) isimli motosiklet grupları arasında bıçaklı sokak kavgası meydana geldi. Kavga sırasında Moğollardan olan 41 yaşındaki bir Türk 6 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Olaya 150 civarında polis müdahale etti. Yüzlerce kişi göz altına alındı. Her iki motosiklet grubu üyeleri arasında çıkan kavga Bremen meclisini harekete geçirdi. Meclis İçişleri Komisyonu aci toplantı yaptı. Toplantı sonrası Cehennem Melekleri ile Moğollar’ın Bremendeki tüm faaliyetlerinin yasaklandığı açıklandı.


HUZUR BOZUYORLARDI

Bremen Eyaleti SPD Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Sözcüsü Şükrü Şenkal, hiç kimsenin Bremen’in huzurunu bozmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Söz konusu motosiklet kulüpleri arasında uzun tartışma yaşandığını, kavgalar olduğunu, son olaydan sonra da ellerine bir fırsat geçtiğini anlatan Şenkal, Biz hiç bir motosiklet kulübüne, grubuna karşı değiliz. Aksine hep destekliyoruz. Ancak Hells Angels ile Mongols’lar Bremen’de huzuru bozmaya başlamışlardı. Son kavgaları çok büyük oldu. Komisyon olarak her iki kulübün Bremen’deki faaliyetlerine son verildi. Bundan sonra ne Hells Angels üyeleri ne de Mongols üyeleri kentte üzerlerinde amblemleriyle topluca gezemeyecek, toplanamayacaklar. Ayrıca her iki kulübün kentte dernek binaları da olmayacak. Kısaca onları yasakladık. Almanya’da bir derneğin faaliyetlerini yasaklamak çok zordur. Ama biz bunu başardık. Bremen’in huzurunu bozana sıfır tolerans tanıyoruz. Aynı yasağın federal düzeyde de olması için çalışmalara başladık? diye konuştu.