Alman öğrencilerin objektifinden Gezi Eylemi

Alman öğrencilerin objektifinden Gezi Eylemi
3 Ağustos 2013 15:50

Nürnberg Ohm Lisesi öğrencileri İstanbul seyahatlerini sırasında şahit oldukları Taksim gezi eylemlerinden çektikleri fotoğrafları sergiledi.

Başlarında öğretmenleri Prof. Yvonne Seidl ile İstanbul’u ziyaret eden Almanya’nın Nürnberg Ohm Lisesi öğrencileri  Gezi parkı eylemleri sırasında çektikleri 200 fotoğraf ile bir sergi açtı.

Nürnberg Belediyesi Kültür Dairesi ve Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir Derneği’nin  desteklediği sergi Hellig-Geist Hauses salonunda gerçekleşirken, İn-San Derneği Başkanı Rıza Özlek bir konuşma yaparak Gezi eylemlerini anlattı.

Prof.Seidl ise, 10 öğrencisi ile gittikleri İstanbul’da tesadüfen içinde kaldıkları Gezi eylemlerini unutamayacaklarını dile getirerek, öğrencilerin bu olayları renkli ve siyah beyaz olarak fotoğrafladıklarını söyledi.

Prof.Yvonne Seidl, “Hiç beklemediğimiz bir anda olayların içinde kaldık. Polis de insan onların yorulduğunu ve bitkin düştüğünü gördük. Ama böylesi şiddeti asla tasvip etmiyoruz” dedi.

İçlerinde Elmas Bağcı adlı öğrencinin de bulunduğu 10 Alman öğrenci tek tek kendilerini tanıtarak, fotoğrafları nasıl çektiklerini anlattı ve  İstanbul’dan değişik duygularla ayrıldıklarını söyledi.

Sergi 11 Ağustos tarihine kadar saat 9-18 arası gezilebilecek.