Alanya'da tiyatrolu YGS protestosu

Alanya'da tiyatrolu YGS protestosu
25 Mart 2013 08:00

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nı (YGS) mini tiyatro oyunuyla protesto etti.

 

 

TGB üyesi 40 kişi, YGS’yi protesto etmek üzere saat 17.00 sıralarında Alanya PTT binası önünde toplandı. Çoğunluğu üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan grup, ‘Yarış atı değil, öğrenciyiz’ ve ‘Çalacak bir şey kalmadı, gençlerin hayallerini çalıyorlar’ yazılı dövizlerle Atatürk Anıtı’na yürüdü. ‘Emek hırsızı ÖSYM’, ‘Şifre değil adalet istiyoruz’, ‘Üniversite kapısı AKP’ye kapalı’ diye slogan atan eylemcilere, vatandaşlar da alkışla destek verdi.

 

 

 

Atatürk Anıtı önünde grup adına açıklama yapan Birkan Ceylan, “Bizlerin geleceğini çalan, bütün hayatımızı sayılı dakikalara hapseden bu sistemi ve bu sistemin bizlere vaat ettiği her şeyi reddediyoruz” dedi.

 

 

 

Açıklamanın ardından eylemciler, üniversite sınavına hazırlanan bir öğrencinin babasıyla arasında geçen diyalogları mini bir tiyatro oyunuyla canlandırdı. Daha sonra ellerindeki kalemleri kıran protestocular, üzerinde, ‘ÖSYM’ yazan pankartı fırçayla siyaha boyandıktan sonra dağıldı.