Akşama Babacığım Unutma!…

Akşama Babacığım Unutma!…
19 Ekim 2011 16:46

Cumhuriyet kurulduğunda ülkede Burjuvazi olmadığından sanayi atılımları da devlet eliyle yapılmaya başlanmıştı. 

 

 Devlet doğal olarak ülkeye zengin kazandıracak, bu sayede de toplu iğne bile üretemeyen Türkiye’yi sanayileştirmeye başlayacaktı. Sanayiciler o dönemin orta ölçekli esnaflarından seçiliyor ve büyük imtiyazlarla da devletin olanaklarıyla buluşturuluyordu.

 

Koç ailesinin de dev haline gelmesi  o zamanlara dayanır. Cumhuriyet geliştikçe bu aile de gelişiyor , hızla zenginleşerek neredeyse tüm sektörlerde tekel halinde iş yapıyorlardı.  Neredeyse her işi kendileri yapıyor , yüksek teknik isteyen işlerde de uluslar arası ortaklarla çalışıyorlardı. Yıllar geçiyor iktidarlar gelip geçiyor ama değişmeyen ender şeylerden birisi de Koç Ailesi’nin kuvveti oluyor.

 

Ta ki uzun yıllar sonra cemaat patronlarıyla ortak ihalelere girene kadar…

 

KÖPRÜ VE OTOYOLLARI BİRLİKTE ÖZELLEŞTİRECEKLER

Köprü ve otoyolların özelleştirmesinde Koç ve Ülker birlikte hareket edecek. Koç Holding, Ülker Grubu şirketlerinden Gözde Girişim ve Malezyalı UEM ile ortak girişim grubu kurmaya yönelik mutabakat sözleşmesi imzaladı.

 

İSTANBUL ESKİ BELEDİYE BAŞKANI’NIN 1 MİLYAR DOLAR SERVETİ VAR


Rahmi Koç yıllar sonra Başbakan Erdoğan’ı kast ederek : ‘ İstanbul’un eski belediye başkanı’nın 1 milyar dolar serveti var ‘ diyecekti Erdoğan hisselerini Ülker’e devrettiğinde.

 

İSMET PAŞA BENİ UYKUSUZ BIRAKTI

 

Yıllar önce böyle demişti Rahmi Koç. İsmet İnönü CHP İl Başkanlığı teklif ettiğinde Rahmi Koç 1 gün uykusuz kalmıştı. O zamanı şu şekilde anlatmıştı Koç : ‘  Demokrat Parti iktidardaydı, zaten CHP’li bir işadamı olarak tanındığımdan, zor günlerdi bizim için. İsmet Paşa bana CHP İl Başkanlığını teklif edince 1 gün uykusuz kaldım. Ama Paşa ”Sıra sende taşın altına elini sok.” deyince kabul etmekten başka çarem kalmamıştı.

 

ALİ KOÇ’TAN ÜLKER’E TEŞEKKÜR


Ali Koç da Ülker’le yollarını kesiştirerek  ‘ Ekonomik  anlamda istihdam alanları yarattığı ve spor hayatımıza büyük alt yapı harcamalarında bulunduğu için Ülker’e teşekkür ediyorum. Diyecek hatta Fenerbahçe basketbol takımının adını ‘ Ülker – Fener ‘ yapmak bile isteyecekti.

 

Koskoca Koç Grubu ne hale geldi? Cemaat yapılanması ve iktidar desteğiyle büyük bir güce kavuşan Ülker grubu şimdi bu dogmayı yıkıyor ve Koç’la beraber ihaleye giriyor!

 

Ne diyelim HH olarak hayırlı olmasını diliyoruz!