AKP’nin bütçe ilgisizliği!

AKP’nin bütçe ilgisizliği!
13 Aralık 2021 06:27

Meclis’in en önemli çalışmalarından biri bütçe görüşmeleridir. Hem yürütme hem de Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler gelecek yılın bütçesi üzerinde genel değerlendirmeler yapar, ekonomik, sosyal, siyasi gelişmeleri ele alıp görüş ve eleştirilerde bulunur.

 

 

 

Milletvekillerinin tam kadro katılması beklenen görüşmeler hararetli tartışmalara neden olur. Bu yılki bütçe görüşmeleri de tartışmalar açısından geçmiş yılları aratmadı ama katılım yönünden AK Parti grubunun ilgisizliği ile karşılaştı.

 

 

Yürütme adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuştuğu, parti grupları adına liderlerin kürsüye çıktığı açılış oturumunda Genel Kurul’da bulunan AK Partili milletvekili sayısı 100’ü geçmezken diğer günlerdeki katılım ise bunun da altında kaldı.

 

 

Muhalefet de bu durumu Meclis kürsüsünden birçok kez dile getirerek eleştirdi. İYİ Partili Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu AK Parti sıralarına dönerek, “Kendi bütçenizi bile sahiplenmiyorsunuz; 289 milletvekilinden şu anda 30 tane milletvekili var” diye seslendi. İYİ Partili Hüseyin Örs de “Şurada sizi toplasam bir takımın yedekleri kadar adamınız yok! 2 Sayın Bakan burada, 11; 5 de yedek koydum size 16” diye tepki gösterdi.