AKP'li Sinop Dikmen Belediye Başkanı kendini böyle savundu! Koç, fotoğrafın​ı gösterince​, 'BDP'lileri koruyordum' dedi.

AKP'li Sinop Dikmen Belediye Başkanı kendini böyle savundu! Koç, fotoğrafın​ı gösterince​, 'BDP'lileri koruyordum' dedi.
20 Şubat 2013 14:33

Sinop’un Dikmen İlçesi Belediye Başkanı AKP’li Hüseyin Yüksek, BDP heyetinin kente gelmesiyle çıkan olaylarda tahrik bir yana, halkın galeyana gelip milletvekillerine zarar vermesini önlemek için çaba sarfettiğini söyledi.

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Sinop’taki olaylarla ilgili suçladığı Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, kendini savunarak iddiaları redetti. Hüseyin Yüksek, kaos ortamı oluşmaması için İl Emniyet Müdürümü ile orada birlikte bulunduklarını belirterek şöyle dedi:

 

 

 

 

 

“Ben orada bahçenin içerisindeydim. Orada gelen milletvekillerine bir zarar olmaması için mücadele ettik. Orada bu işi provoke eden, galeyana getiren grup zaten CHP grubuydu. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü ben görmedim ama kimse öyle kendini yalandan yere kahraman etmesin. Madem CHP bu memleketi seviyor, niye bir tane yöneticileri orada durup da insanlara ‘yapmayın bu doğru değil’ dememiştir. Sırrı Süreyya Önder, öyle demiş böyle demiş. Ne derse desin, herkes bildiğini konuşacak, konuşsun. Ben orada insanlarımızın, hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın galeyana gelmemesi için, bölgeye gelen milletvekillerine bir zarar gelmemesi için mücadele verdim.”