AKP'li başkanın istifasına Genel Merkez'den ret

AKP'li başkanın istifasına Genel Merkez'den ret
28 Şubat 2013 21:11

AKP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Şule Uygur’un istifası, genel merkez tarafından kabul edilmeyince Uygur, görevine devam ettiğini açıkladı.

AKP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden 25 Şubat’ta istifa ettiğini açıklayan Şule Uygur’un istifası AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Şule Uygur ve il kadın kolları yönetimi parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Uygur, “Ben istifa kararımı il başkanlığına bildirdim. Kendileri bana ‘Biraz daha düşün’ dediler. Aradan bir kaç gün sonra bu talebimi yineledim. Ancak asıl istifanın genel merkez tarafından onaylanması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Ankara’ya giderek Kadın Kolları Genel Merkezi’nde Güldal Akşit ile görüştüm ve istifa ettiğimi söyledim. Kendisi istifamı kabul etmedi. Ben de görevime devam ediyorum. Bu zorlu süreçte gerek Manisa, ilçe ve beldeler, gerekse de diğer illerden ve genel merkezden çok sayıda telefon aldım. Partimize seçimleri kadınlar kazandıracak” diye konuştu.