AKP’li Başiskele Belediye Başkanı, CHP’li kadın meclis üyesini azarladı!

AKP’li Başiskele Belediye Başkanı, CHP’li kadın meclis üyesini azarladı!
5 Nisan 2023 09:44

Kocaeli’de Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, “encümen sonuçlarında AKP’li Meclis Üyesi Ali Değirmenci’nin neden iki komisyona yazıldığını” soran CHP’li Meclis Üyesi Emine Özkar’ı “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun” diyerek azarladı. Özlü’nün o sözlerinin ardından Özkar ve SP’li Meclis Üyesi Nuray Savcı meclisi terk etti

 

 

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre, Başiskele Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleşti. Encümen ve komisyon üyelerinin belirlendiği meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Emine Özkar, AKP’li Ali Değirmenci’nin neden iki kere komisyona yazıldığını sordu.
Bunun üzerine Özlü “Buranın konusu değil bu hanımefendi. Ayıptır günahtır. O yok bu yok ayak üstü konuşulmaz. Öyle gerek geldi öyle gördüm. Hani öyle bir kastımız yok muzurluk yapmanın anlamı da yok. Buranın konusu değil bu hanımefendi. Yapmayın lütfen bir hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun biz de ablamıza yakışacak şekilde cevap verelim” diyerek Özkar’ı azarladı. Özlü’nün bu tepkisi üzerine Özkar ile birlikte SP Meclis Üyesi Nuray Savcı toplantıyı terk etti.

 

 

“Bir kadın olarak sus” hatırlatması
Yaşananlar AKP’li Bülent Arınç’ın 2015 yılındaki konuşmasında HDP’li Nursel Aydoğan’a “Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus” demesini akıllara getirdi.