AKP Şişli Teşkilatı önünde protesto

AKP Şişli Teşkilatı önünde protesto
13 Mayıs 2013 01:00

Reyhanlı’daki bombalı saldırılarda AK Parti’nin sorumluluğunun bulunduğunu ileri süren İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıların, AK Parti hükümetinin Suriye’ye karşı aldığı tavır sonucu meydana geldiğini ileri süren KESK’in öncülük ettiği İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi yaklaşık 150 kişi, Şişli’de bir alışveriş merkezi önünde toplandı. Burada “Reyhanlı için yasta, barış için ayaktayız! İşbirlikçi AKP düzeninden hesap soracağız” yazılı pankart açan grup “Katil ABD işbirlikçi AKP”, “Yaşasın halkların kardeşliği” şeklinde sloganlar atarak Şişli AK Parti İlçe Başkanlığı’na yürüdü.

Büyükdere Caddesi’ni trafiğe kapatarak Ak Parti önüne gelen grup burada hazır bekleyen çevikkuvvet polisleri tarafından karşılandı. Topluluk adına KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosun bir basın açıklaması yaptı. Tosun yaptığı açıklamada “Bombalı saldırılarda Reyhanlı halkından onlarca kişi öldü, çoğu çocuk yüzlercesi de yaralandı. Daha önce Cilvegözü’nde, Antep’te, Akçakale’de yaşandığı gibi failleri yine tam olarak bilmeyeceğiz ancak sorumluyu biliyoruz. Akan kanın sorumlusu Suriye’ye yönelik savaş kışkırtıcısı ve emperyalizm işbirlikçisi dış politikasıyla 900 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırını çatışma bölgesi haline getiren AKP iktidarıdır. ” diye konuştu. Suriye’ye yönelik herhangi bir askeri müdahaleye dahil olunmaması gerektiğini söyleyen Hüseyin Tosun “Ahmet Davutoğlu ve Hatay Valisinin  istifa etmelidir” dedi.   Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.