AKP seçmeninden oy alacak

AKP seçmeninden oy alacak
1 Mart 2024 15:27

İmamoğlu’nun son yaklaşık bir haftadır İstanbul’da yaptığı toplantı, ziyaret ve mitingler İmamoğlu’nun AKP seçmeninden bu sefer çok oy alacağını gösteriyor.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Ne kadar çok derseniz, seçim sonuçlarına etki edecek kadar, derim.

 

 

Her seçim öncesi gördüğüm bir şey vardır, konuşan siyasetçinin halkla ilişkisinde kendiliğinden, doğal olarak ortaya çıkan bazı sahneler, o seçimin sonucunu gösteren parametrelerden birisi olur.

 

 

Bu kapsamda benim gördüğüm ilk şey, İmamoğlu’nun bundan yaklaşık 2 hafta önce Bağcılar ziyaretiydi.

 

 

Orda bir hanım, ki, kendisi de önceden AKP’ye oy verdiğini ifade etti İmamoğlu ile konuşurken, İmamoğlu’na, “Şu ana kadar sana değil AK Parti’ye verdim oyumu, ama bu sefer sana vereceğim oyumu.” dedi.

 

 

Bu hanım doğal bir vatandaştı, tamamen tesadüfen karşılaşmıştı İmamoğlu ile ve İmamoğlu’na söyledikleri doğal, samimi ve hakikatti.

 

 

Ve, bu hanım AKP’nin geleneksel seçmen segmentinden gelen bir vatandaştı.

 

 

Şimdi de bugüne gelelim.

 

 

Ekrem İmamoğlu Eyüpsultan semtini ziyaret etti…

 

 

Orda vatandaşlarla arasında geçen şu iki diyalog spontan, plansız ve aniden gelişen bir karşılaşma sonucu idi.

 

 

Eyüpsultan ziyaretine dair haberlerden aktarıyorum şimdi:

 

 

 

“BAŞÖRTÜLÜLERE ÖN YARGILI YAKLAŞMADIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

 
İmamoğlu’nun yurttaşlarla teması sırasında bir diyalog dikkat çekti. Bir yurttaş Ekrem İmamoğlu’na, “Başörtülülere önyargılı yaklaşmadığınız için çok mutluyuz ve sizi destekliyoruz. Birleştirici olmanız büyük kazanım” dedi.

 

 

İmamoğlu ise vatandaşa, “Estağfurullah. Kime önyargılı yaklaşabiliriz ki. Allah korusun. Hiçbir farkımız yok birbirimizden. Başka bir duam yok yani. Siyasette bin kez kaybedelim, ama bir kez ayrıştırmayalım. Bizim insanımız yani. Kime baksam, benim yuvamda bir karşılığı var. Şu an memleketin en büyük tehdidi ayrıştırmak. Bir başka tehdit de önyargı yani. Allah korusun. İyi ki varsınız” yanıtını verdi.

 

 

CHP’YE ŞİMDİYE KADAR HİÇ OY VERMEDİM. AK PARTİ’YE DE VERMEDİM AMA SANA OY VERECEĞİM”

 
Seçmenlerle teması sırasında bir yurttaş da “Ben milliyetçiyim. CHP’ye şimdiye kadar hiç oy vermedim. AK Parti’ye de vermedim ama sana vereceğim. Allah yolunuzu açık etsin” ifadesini kulandı. İmamoğlu da yurttaşa, “Ne mutlu, ben de sana layık olacağım. Hiç endişeniz olmasın” yanıtını verdi.

 

 

Bu aktardığım seçmen günlüğünden bir kesit sadece ama temsiliyet özelliği taşıyor.

 

 

Yani, İmamoğlu bu sefer AKP ve hatta MHP seçmeninden de oy alacak.

 

 

31 Mart gecesi göreceğiz bunu net biçimde.

 

 

Bu arada, İmamoğlu’nun dün Eyüpsultan’da, Erdoğan’ın, emekliye 10.000 Tl, bütçeye 1.9 Trilyon yük getirir şeklindeki sözlerine, “Mültecilere 40 Milyar Dolar harcadın ama…” demesi siyasi olarak çok güçlüydü.

 

 

Safile USUL X

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar