AK Parti ve CHP’de ilginç gelişmeler var

AK Parti ve CHP’de ilginç gelişmeler var
9 Mayıs 2017 09:41

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi 16 Nisan referandumunun ardından AK Parti ve CHP’de yaşanan parti içi gelişmeleri kaleme aldığı yazısında CHP’yi başarıyı yönetememekle eleştirdi.

 

 

İşte Selvi’nin yazsının ilgili bölümü:

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 51.4’lük evet cephesini tahkim etmek üzere bir biri ardına hamleler yaparken, hayır cephesinin liderliğini yapan CHP ne yapıyor?

 

 

Yüzde 49’luk uzlaşmayı dağıtma adına gereken ne varsa yapıyor? Biz her seçimden sonra CHP’nin parti içi kavgaya yuvarlanmasını görmek zorunda mıyız? Bu parti hiçbir zaman başarıyı yönetmeyi başaramayacak mı? Yüzde 49’a liderlik yaparak önemli bir başarı elde ettiler. Ama bunu anlamsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. CHP’de bir tek Kılıçdaroğlu bunun farkında. Yüzde 49’un liderliğini yapan Kılıçdaroğlu şu anda siyasi hayatının en güçlü dönemlerinden birini yaşıyor. CHP lideri, partide eski hastalıkların depreştiğini gördü, mücadele etme kararı aldı. CHP’deki tartışmalar, olağanüstü kurultaya gidebilir. Kılıçdaroğlu buna hazır hatta güçlü olduğu bir dönemde parti içindeki rakiplerini yenerek, zaferini ilan etmek istiyor. O nedenle uzlaşmayı değil, mücadeleyi seçiyor. Şu gerçek ki, CHP’deki mücadelenin galibi tartışmasız Kılıçdaroğlu olacak.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, AK Parti’yi yeniden dizayn ediyor. Yeni dönemin şifresi, ‘çat kapı siyaset’ olacak. Kucaklayıcı ve kapsayıcı bir dil kullanılacak. Öncelik AK Parti içindeki gönül köprülerinin kurulması olacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemin kodlarını kongredeki konuşmasında vereceği söyleniyor. Erdoğan’ın şimdiden merak edilecek bir konuşma yapacağı söyleniyor.

 

 

 

Abdulkadir Selvi’nin yazısının tamamını okumak için tıklayın