Adana’da sıcağa karşı klimalı otobüs durağı

Adana’da sıcağa karşı klimalı otobüs durağı
20 Ağustos 2013 14:45

Çöl sıcaklarının hüküm sürdüğü Adana’da güneş enerjisiyle çalışan klimalı otobüs durakları toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşların kullanımına sunuldu.

 

 

Klimalı toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği Adana’da toplu taşımanın en yoğun olduğu İnönü Parkı ve Bülent Angın Bulvarı Duygu Kafe durakları Adana Büyükşehir Belediyesi’nce klimalı hale getirildi. Güneş enerjisi ile çalışan klimalı ve güvenlik kameralı otobüs durakları, toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşlara serin bir ortam sundu. Klimalı otobüs duraklarının içine ayrıca engellilerin akülü araçları ve cep telefonları için şarj prizleri monte edildi.

 

Bülent Angın Bulvarı üzerindeki Duygu Kafe durağına konulan klimalı otobüs durağının ilk ziyaretçileri arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz yer aldı. Zihni Aldırmaz, hissedilen sıcaklığın gölgede 40, güneşte 50 dereceye ulaştığını belirtip, klimalı otobüs duraklarını kent halkının beğenmesi halinde çoğaltacaklarını söyledi. Güneşi serinliğe dönüştüren klimalı duraklarını kullanan vatandaşların, yine klimalı otobüslerle ulaşım sağlama konforunu yaşamaya devam edeceğini kaydeden Aldırmaz, “Şimdilik 2 klimalı durağı hizmete soktuk. Biri Bülent Angın Bulvarı’nda Duygu Kafe civarında, diğerini de İnönü Parkı önünde bulunuyor. Adanalılar beğenirse yaygınlaştıracağız ve zaman içinde tüm durakları klimalı hale getireceğiz” dedi.

 

 

11 22 33 44