Adana’da bomba paniği

Adana’da bomba paniği
5 Eylül 2013 16:45

Adana’da kaldırım üzerine bırakılan valiz, çevredekiler arasında bomba paniğine neden oldu.

 

Bomba imha uzmanları valize müdahale için hazırlık yaparken, şeridi aşan bir genç karşı kaldırıma geçmek istedi. Uyarılara rağmen yürümeyi sürdüren gencin yolu polislerce kesildi. Kontrollü patlatılan valizden çocuk elbiseleri çıktı.

 

bd7e0d72534b7919bfb2454cf2061961

 

Merkez Seyhan İlçesi’nin İnönü Caddesi ile Ziyapaşa Bulvarı’nın kesişme noktası olan Özpolat Kavşağı’na gelen kimliği belirsiz bir kadın, yanında taşıdığı valizi kaldırım üzerine bırakıp, ayrıldı. Kadının hızlı adımlarla uzaklaştığını fark eden esnaf, ‘155 Polis İmdat’ hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Asayiş ve Trafik ekipleri sevk edildi. İhbar edilen valizin bulunduğu kaldırım ve çevresine şerit çeken polis, çevre güvenliğini alıp bomba imha uzmanı polis ekibini çağırdı. Cadde ise yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

 

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen, cadde bir anda meraklıların akınına uğradı. Polis, cep telefonları ile görüntü çeken, telefonla yakınlarını arayıp bilgi veren vatandaşları uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı. Sıkışan trafik yüzünden siren çalarak olay yerine gelen bomba imha uzmanları, valize müdahale için hazırlık yaparken, şeridi aşan bir genç, karşı kaldırıma geçmek istedi. Bu duruma sinirlenen sivil kıyafetli uzman polisler, genci uyarmaya çalıştı. Uyarılara rağmen yürümeyi sürdüren gencin yolu bu defa da resmi polislerce kesildi. Resmi polislere de karşı çıkan genç, gözaltına alınmak istendi. Yaptığı hareketin yanlış olduğunu anlayan meraklı vatandaş, güçlükle bölgeden uzaklaştırıldı.

 

1db5001cca6a67f667aed175498972bc

 

Zırhlı kıyafetini giydikten sonra kaldırım üzerine gelen bomba imha uzmanı, basınçlı su ve fünye ile valizi patlattı. Parçalanan valizden çocuk kıyafetleri çıktı. Yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından, cadde yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.