Abiye Elbise Diz Boyu

Abiye Elbise Diz Boyu
18 Mart 2021 19:33

Abiye elbise modelleri arasında diz boyu elbiseler, ara boy olarak da bilinir. Bu tip elbiseler doğru seçildiği takdirde, hem kısa boylu hem de uzun boylu kadınlar için oldukça şık görünümlü olabilir.

 

 

O yüzden bu yazıda, diz boyu abiye elbiselerden ve bu elbiselerin nasıl seçilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

Diz Boyu Abiye Elbise Modelleri

Diz boyu abiye elbiselerde birçok model imkanı vardır. Bu tasarımların hepsi, her vücut türüne uygun değildir ne yazık ki. O yüzden seçimleri doğru yapabilmek için vücut yapısının iyi tanınması gerekmektedir.

Bu tip abiye elbiselerdeki kesimlere bakacak olursak, prenses kesim denilen gayet kabarık modeller, düz ve vücudu saran modeller bir salaş kesimde olan modeller yer almaktadır. Bu modeller öyle rastgele seçilmemelidir aslında. Vücut türünüze uygun olan kesim her zaman daha şık ve daha zarif görünmenizi sağlayacaktır.

Kısa Boylular İçin Diz Boyu Abiye Elbiseler

Eğer basen bölgenizde bir problem yoksa vücudunuzu saran türden bir abiye elbise giyebilirsiniz. Ancak genelde bu tip abiyeler kısa boyluların uzun gözükmesini sağlamadığı için pek önerilmez. Bir de daha salaş diz altı abiye elbiseler vardır ki bunlar da kısa boylular için çok kibar durabilir. Altına giyilecek bir topuklu ayakkabı sayesinde havalı gözükebilirsiniz.

Uzun Boylular İçin Diz Boyu Abiye Elbiseler

Uzun boylu kadınlar her iki diz boyu abiye elbise modelini de giyebilirler. Eğer bacaklar düzgün ve kalın değilse tabi. Eğer basen bölgesinde sorun yoksa vücudu saran bir diz boyu abiye elbise modeli sizi epey zarif ve estetik gösterecektir. Keza etek kısmı salaş olan abiyelerde de yine havalı ve kibar bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunlara bir de uyumlu aksesuar seçimleri yapıldığında, şıklığınız ile bütün gözleri üzerinize çekebilir ve tüm övgüleri toplayabilirsiniz. O yüzden hangi türden hangi modelden olursa olsun vücudunuz için doğru abiye modelini seçmek, sizi her zaman bir sıfır öne geçirecektir. Elbise ne kadar şık olursa olsun vücut tipinize uygun değilse, o zaman hoş bir görünüm elde edemezsiniz.