ABD'nin gönderdiği patriotlar İskenderun Körfezi'nde

ABD'nin gönderdiği patriotlar İskenderun Körfezi'nde
31 Ocak 2013 09:35

ABD gemisi yükünü boşaltmaya başladı.

 

 

 

 

Gaziantep’e konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemini taşıyan Allance Charleston adlı ABD bandıralı gemi, demirlediği İskenderun Limanı’na yükünü boşaltmaya başladı. Saat 19.00’da limana giriş yapan gemi önünde basın mensupları için açık hava brifingi düzenlendi.

 

 

Genel Kurmay Basın Koordinasyon Merkezi’nde görevli Binbaşı Cengiz Alabacak, NATO görevlisi Polonyalı Yarbay Darusz Kacperczyle ve ABD Birliği Basın Halkla İlişkilerden sorumlu Yüzbaşı Royal Reff savunma sistemini getiren gemi önünde basının sorularını yanıtladı.

 

 

Burada söz alan Binbaşı Alabacak, “Savunma maksatlı olarak NATO’dan talep edilen patriot hava savunma sistemlerinden ABD’ye ait olan sistemler bugün 19.00 itibariyle İskenderun Limanı’na varmış bulunmaktadır. Bahse konu sistemler mevcut milli savunma sistemimize takviye olmak maksadıyla Gaziantep’te konuşlandıracaktır. Sistemlerin şubat ayının ilk haftasında aktif hale gelmesi beklenmektedir” dedi.

 

 

 

Yüzbaşı Reff ise, “NATO kapsamında ABD’nin patriot hava savunma sistemleri son ekipmanları geldi. Bu gemiden çıkacak malzemeler Gaziantep’e gidecek. Önümüzdeki hafta içinde de bu sistem Gaziantep’te operasyonel olacak. Bu geminin içinde 70 tane araç var. Bu gelen malzemeler içerisinde füze yok. Onlar Adana’da İncirlik’e gönderilmişti. Bu geminin içinde atış sistemleri var ve yardımcı ekipmanlar var” diye konuştu.