Zengin Olmak İçin İpuçları

Zengin Olmak İçin İpuçları
12 Eylül 2022 22:25

Zenginlik: Neredeyse herkes bunu ister, ancak çok az insan bunu elde etmek için ne yapması gerektiğini bilir. Zengin olmak şans, beceri ve sabrın bir kombinasyonunu gerektirir. Zengin olmak için, kendinizi parasal açıdan zenginleştirici bir kariyere götüren bir yola sokmanız, ardından kazandığınız parayı yatırım yaparak, biriktirerek ve yaşam giderlerinizi azaltarak akıllıca kullanmanız gerekir. Zengin olmak kolay değildir, ancak biraz azim ve ustaca karar verme ile kesinlikle mümkündür.

Borsaya para yatırın

Paranızı hisse senetlerine, tahvillere ya da emekliliğinizde size yetecek kadar yıllık yatırım getirisi (ROI) sağlayacak diğer yatırım araçlarına yatırın. Örneğin, bir milyon Türk lirası yatırımınız varsa ve %7’lik güvenilir bir yatırım getirisi elde ederseniz, bu enflasyon hariç yılda 70.000 ₺’ye denk gelir.

  • Size hızlı para kazanmanın kolay olduğunu söyleyen günlük yatırımcıların cazibesine kapılmayın. Her gün düzinelerce hisse senedi alıp satmak aslında kumardır. Bazı kötü işlemler yaparsanız – ki bunu yapmak inanılmaz derecede kolaydır – çok para kaybedebilirsiniz. Bu zengin olmak için iyi bir yol değildir.
  • Bunun yerine, uzun vadede yatırım yapmayı öğrenin. Gelecekte büyümeye hazır sektörlerde sağlam temellere ve mükemmel liderliğe sahip iyi hisse senetleri ve pasif fonlar seçin. Sonra hisselerinizi bekletin. Onunla hiçbir şey yapmayın. Bırakın iniş ve çıkışları atlatsın. Akıllıca yatırım yaparsanız, zaman içinde çok başarılı olursunuz.
  • Yatırım yapmak için küçük bir miktar parayla başlıyorsanız, endeks fonları sizin için iyi bir seçenek olabilir, çünkü düşük ücretleri vardır ve borsaya nispeten güvenli bir şekilde maruz kalmanızı sağlayabilirler.

Emeklilik için para biriktirin

Tasarruf etmeye devam edin. Görünüşe göre daha az insan emeklilik için yeterince tasarruf yapıyor. Bazıları asla emekli olamayacaklarını düşünüyor. IRA’lar ve 401K’lar gibi vergi ertelemeli emeklilik planlarından yararlanın. İçerdikleri vergi muamelesi, emeklilik için daha hızlı tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Gayrimenkule yatırım yapın

Kiralık mülkler gibi nispeten istikrarlı varlıklar veya sürekli büyüyen bir bölgede potansiyel geliştirme arazisi servet oluşturmak için iyi bir yoldur. Her yatırımda olduğu gibi, hiçbir garanti yoktur. Ancak birçok kişi gayrimenkul ile oldukça başarılı olmuştur. Bu tür yatırımların zaman içinde değer kazanması muhtemeldir. Örneğin, bazı insanlar Manhattan’daki bir dairenin beş yıllık bir süre içinde değerinin artmasının neredeyse garanti olduğunu düşünmektedir.

Bazı riskler almayı unutmayın

Risk söz konusu olduğunda birçok kişi birkaç adım geri çekilse de, aslında bu durum sanıldığı kadar korkutucu değildir. Piyasayı iyice araştırın ve trendleri takip etmeyi unutmayın. Özellikle 2022 yılında, birçok deneyimli tüccar ikili opsiyon ticareti gibi yüksek riskli ve yüksek getirili yatırım stratejilerine zaten aşinadır. Yatırımcılar ikili opsiyon ticaretine başlamadan önce güvenilir bir komisyoncu seçmek için iyi bir araştırma yapmalıdırlar. İşte ikili opsiyon için en iyi komisyoncuların listesini bulabileceğiniz bir site: https://www.binaryoptions.com/tr/broker/

Zamanınıza yatırım yapın

Örneğin, boş zamanınız olmasını seviyor olabilirsiniz, bu nedenle kendinize hiçbir şey yapmamak için günde birkaç saat ayırırsınız. Ancak bu birkaç saati zengin olmaya yatırırsanız, erken emeklilikle 20 yıllık boş zamana (günde 24 saat!) sahip olmak için çalışabilirsiniz. Daha sonra zengin olmak karşılığında şimdi nelerden vazgeçebilirsiniz? Yatırım danışmanı Dave Ramsey radyo dinleyicilerine “Bugün kimse gibi yaşamayın ki yarın kimse gibi yaşayabilesiniz” demeyi seviyor.

Hızla değer kaybetmesi muhtemel satın alımlardan kaçının

Bir arabaya ₺500,000 harcamak bazen bir israf olarak değerlendirilir çünkü ne kadar emek harcarsanız harcayın beş yıl içinde bunun yarısına bile değmeyecektir. Yeni bir arabayı galeriden çıkarır çıkarmaz yaklaşık %20-%25 oranında değer kaybeder ve sahip olduğunuz her yıl değer kaybetmeye devam eder. Bu da araba satın almayı çok önemli bir finansal karar haline getirir.