Op.Dr. Özkan Çiçek (Plastik Cerrahi – Estetik Cerrah )  Meme Estetiği

Op.Dr. Özkan Çiçek (Plastik Cerrahi – Estetik Cerrah ) Meme Estetiği
20 Nisan 2021 09:48

Meme estetiği, memesinin görünümünden memnun olmayan kadın ve erkeklere gerçekleştirilen estetiktir. Temel amaç memenin kişiyi rahatsız etmeyecek görünümde ve büyüklükte olmasını sağlamaktır. Özellikle memelerin şeklinin bozulması, genetik faktörler ya da zamanla yaşlanmadan kaynaklı yaşanan durumlarda gerçekleştirilmektedir. Kimi zaman ise bu işlem tıbbi olarak gereklilik taşımaktadır.

 

Göğüs Estetiği Nasıl Yapılır?

Göğüs bir diğer adıyla meme estetiği işleminin gerçekleştirilmesi için öncelikle kişinin ihtiyaç duyduğu işleme karar verilmektedir. Göğüs estetiğine başvuran kişiler genellikle şu problemlerden yakınmaktadır;

  • Kişi göğüslerinin fazla küçük olmasından ve bundan kaynaklı oluşan estetik görünümden rahatsız olmaktadır.
  • Kişi göğüslerinin fazla büyük olmasından ve bundan kaynaklı oluşan zorluk ve estetik görünümden rahatsız olmaktadır.
  • Kişi göğüslerinin zamanla sarkmasından ve ortaya çıkan estetik görünümden rahatsız olmaktadır.

Kişinin şikayetine göre memelerine işlem yapılmaktadır. Bu işlem için öncelikle kişiye genel anestezi uygulanır. Daha sonra işlem için memelerde kesik açılır. Göğüs büyütme ya da küçültme işlemine göre bu kesiklerden doku çıkarılır veya eklenir. Göğüs dikleştirme işleminde ise kişilerin koltuk altından germe işlemi yapılır ve fazla doku alınır. Ardından kesikler kapatılır ve kişi dinlenmesi için hastane odasına götürülür.

Meme Küçültme

Meme küçültme memeleri normalden büyük olan ve büyüklükten kaynaklı rahatsız olan kişilere uygulanmaktadır. Özellikle kişinin kilosuna göre fazla büyük memeleri olması durumunda bel ya da sırt ağrıları ile karşılaşılır. Ya da kişide duruş bozuklukları ortaya çıkabilir.

Bunların yanında memelerin fazla büyük olması estetik olarak hoş kabul edilmemektedir. Kişilerin hareketlerini de kısıtladığı için fazla büyük olan memeler küçültülür. Bunun için memelerin altına ince bir kesik açılır. Buradan fazla doku alınır ve meme yeniden kapatılarak memelerin sağlıklı bir şekilde küçülmesi sağlanmaktadır.

Meme Dikleştirme

Kadınlarda zamanla yer çekimi ve kasların çalıştırılmaması sonucunda sarkma meydana gelir. Bu sarkma da estetik olarak hoş görünmeyen bir görünüme neden olmaktadır. Sarkma kimi zaman ise erkeklerde östrojen hormonunun fazla olması nedeniyle meydana gelmektedir. Bu durum jinekomasti olarak adlandırılır ve erkekler için hoş karşılanmayan bir durumudur.

Memelerin olması gerekenden fazla sarkık durması durumunda meme dikleştirme işlemi yapılmaktadır. Meme dikleştirmesi koltuk altından gerçekleştirilir. Memede bulunan fazla doku gerilir ve koltuk altından bu doku alınır. Böylece kişinin memeleri çok daha diri ve dik görünür.

Meme Büyütme

Kadınlarda meme estetik bir görünüm sağlamaktadır. Tüm kadın kıyafetleri ve diğer unsurlar memeye uyum sağlayacak şekilde tasarlanmaktadır. Bu durumda fazla küçük memesi olan kadınlar estetik olarak görünümlerinden hoşlanmamaktadır. Memeleri fazla küçük olan kadınlara meme büyütme işlemi uygulanarak dolgun bir memeye sahip olmaları sağlanır.

Meme büyütülürken meme altından kesik açılır ve meme dokusuna benzeyen doku meme içerisine yerleştirilir. Böylece dokunma ve his olarak memelerin gerçek memeden farksız olması sağlanmaktadır. Dokunun yerleştirilmesinin ardından meme kapatılır ve işlem tamamlanır.

Meme Estetiği Kimlere Yapılır?

Meme estetiğinin yapılması için kişinin belirli özellikler taşıması gerekmektedir;

  1. Kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Özellikle meme büyütme estetiği için bu yaşın daha ileri de olması beklenmektedir. Çünkü meme gelişimi kadınlarda 25 yaşa kadar devam edebilmektedir.
  2. Kişinin sağlık sorunu bulunmaması gerekmektedir. Özellikle kalp, böbrek gibi problemleri varsa hayati durum taşımadığı sürece göğüs estetiği yapılmayacaktır.
  3. Kişinin memelerinin ciddi bir estetik sorunu bulunmalıdır. Küçük estetik işlemler için spor yapmak daha faydalı olacaktır.

Meme Estetiği Sonrasında İyileşme Süreci

Meme estetiği ameliyat sonrasında kişinin iyileşme süreci yaklaşık 1 haftadır. Estetik ameliyatı geçirmiş kişi duruma göre hastanede 1 gece yatırılmaktadır. Ancak genelde kişi kendini iyi hisseder hissetmez taburcu edilir. Ameliyatın ardından 1 hafta sonra ise atık normal hayata dönülebilir. Ancak ağır fiziki işlemlerin yapılmaması gerekir.

Memelerin sıkıştırılmaması için bu ameliyatı geçirmiş kişiler ilk 4 ila 6 hafta arasında rahat sporcu sutyenlerini tercih etmelidir.

https://www.drozkancicek.com/