İşten çıkarıldıkları için çadırda eylem yapan işçilere CHP’li milletvekillerinden destek

İşten çıkarıldıkları için çadırda eylem yapan işçilere CHP’li milletvekillerinden destek
8 Aralık 2018 13:49

Eskişehir’de TÜVTÜRK’e bağlı Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda çalışırken işten çıkartılan 15 işçinin işe dönüş için başlattıkları eylem sürüyor. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını savunan işçileri Eskişehir CHP milletvekilleri ziyaret etti.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, TÜVTÜRK Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda işte çıkartılan işçileri ziyaret ederek eylemlerine destek verdi.

 
DİSK Nakliyat İş Sendikası’na üye olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarıldıklarını savunan 15 işçiyi CHP’li vekiller Çakırözer ve Süllü, ziyaret ederek, onlara destek verdi.

 

DİSK Nakliyat İş Sendikasına üye olduktan sonra iş yerinde baskı ve yıldırma süreçleri yaşadıklarını belirten işçiler, istasyonda iş sürecinin daha yavaş işlediği bir noktada görev verilerek sonrasında iş yavaşlatma ve düzeni bozma iddiası ile işten çıkartıldıklarını söyledi.

 

iscilere-vekillerden-destek-3

 

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, işten çıkartma sonrası yetersiz personel sebebi ile vatandaşların da mağdur olduğunu belirterek 10 yıldır çalışan deneyimli personel yerine toplama personel ile işlerin yürütülmeye çalışıldığını söyledi.

 

Soğuk havaya ve çadırlarının kaldırılma tehdidine rağmen direnen işçilerin tüm platformlarda sesi olacaklarını söyleyen Çakırözer ve Süllü sendikal örgütlenme anayasal bir haktır ve emekçilerin örgütlenme hakkı işveren tarafından engellenemez. Emekçi kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: Kemal ATLAN / Eskişehir/Sözcü

İşten çıkarıldıkları için çadırda eylem yapan işçilere milletvekillerinden destek