CHP’nin sorunu partiye küskün seçmen!

CHP’nin sorunu partiye küskün seçmen!
22 Ekim 2018 11:54

CHP Parti Meclisi 24 Ekim’de, büyük bölümü CHP’de olmayan 44’ü il olmak üzere 100’e yakın yerde adaylarım açıklayacak.

 

 

 

BBC Türkçe’nin haberine göre, parti içi muhalefet, adayların “ön seçimle” belirlenmesinde ısrar ederken, genel merkez bu öneriye karşı çıkıyor. Genel merkez karşı çıkış gerekçesinde, önseçim takviminin ancak Şubat 2019 ortalarında tamamlanacağı, bu durumda seçim çalışması için az bir zaman kalacağınınöne sürüyor.

 

 

Bu nedenle adayların, anket, örgüt yoklaması ve genel merkez yoklaması ile belirlenmesi planlanıyor. İttifakların yerel ölçüde seçmen tarafından kendiliğinden olacağını düşünen CHP yönetimi, sadece muhalefet partileri ile değil, AKP oylarını da alabilecek adaylarla yola çıkmayı planlıyor.

 

CHP açısından en büyük açmaz ise, 24 Haziran seçimlerinde partiye küsen, “kırgın ve kızgın” seçmeni nasıl sandığa götürüleceği oluşturuyor. CHP yönetimi Ankara ve İstanbul’da “kazanılacak aday” göstermeyi planlıyor.

 

 

Ankara’da, adaylık için hala en güçlü isim, 2014 yerel seçimlerinde de CHP’nin Ankara’dan aday gösterdiği ancak Melih Gökçek’e karşı seçimi “kılpayı” sayılabilecek bir oranla kaybeden Mansur Yavaş.

 

 

İYİ Parti’nin de talip olduğu Yavaş’ın, hala MHP’den oy alma potansiyeli bulunduğu hesaplanıyor. Parti içi muhalefet Yavaş’ın seçimi alsa da “CHP’nin kazanmış olmayacağını” savunarak, partili, solcu bir aday gösterilmesinden yana.

 

 

İzmir’de bazı ilçe belediye başkanlarının yanısıra, çok sayıda milletvekilinin adı başkan adaylığı için geçiyor. CHP’de İstanbul için aralarında Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim aday olmak istiyor. Kulislerde adaylık için Muharrem İnce’nin de ismi geçiyor.

 

 

51201c6829d664d61