5 komisyon, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor!

5 komisyon, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor!
8 Ekim 2022 11:38

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen Altılı Masa,kurdukları Geçiş Süreci Komisyonu’yla çalışmaları hızlandırdı.

 

 

Altılı Masa temsilcileri, geçiş süreci için çalışmalarını hızlandırdı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’da, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişin adımları bir bir ele alınıyor. Oluşturulan komisyonlarla her bakanlıkla ilgili ayrı çalışmalar yürütülürken, bakanlık sayısının da artırılması planlanıyor.

 

 

5 KOMİSYON, ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR
Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre Altılı Masa görüşmelerinin ardından oluşturulan Geçiş Süreci Yol Haritası Komisyonu, Anayasal ve Yasal Reform Komisyonu, Kurumsal Reform Komisyonu, Seçim Güvenliği Komisyonu ve İletişim Komisyonu her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu komisyonlarla Altılı Masa, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) çoğunluğu kazanarak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i uygulamak istiyor.

 

 

BAKANLIK SAYISI ARTACAK
Ortak cumhurbaşkanı konusunda liderlerin tam yetkili olduğu masada, bir diğer önemli konu, kabinenin nasıl oluşacağı konusunda ise komisyonlar en uygun yöntemle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Farklı formüllerin ele alındığı komisyon görüşmelerinde, masada bulunan altı partiye birer cumhurbaşkanlığı yardımcılığıyla ve birer bakanlık verilmesi üzerinde duruluyor. Ayrıca partilere milletvekili oranında da bakanlık verilmesi planlanıyor. Çalışmaların bir diğer aşaması ise bazı bakanlıkların bölünmesi üzerinde duruluyor. Söz konusu çalışmayla bakanlık sayısının artacağı belirtiliyor.