17 yaşında Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmandı

17 yaşında Ağrı Dağı'nın zirvesine tırmandı
11 Şubat 2013 16:07

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu Ağrı Dağı’na kış tırmanışı düzenlendi. Tırmanışa katılan 17 yaşındaki lise öğrencisi Aslı Alkış zirve yapmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Federasyonun 9 kişilik ekibiyle yaptığı 4 günlük kış tırmanışını tamamlayarak bugün Doğubayazıt ilçesine döndü.

Doğubayazıt’a bağlı Çevirmen köyünden 7 Şubat günü tırmanışa başlayan grup ilk gün 2650, ikinci gün 3400, üçüncü gün ana kamp olan 4200 metreye ve dördüncü gün 5 bin 137 olan zirveye ulaştı.

Türkiye Dağcılar Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Korkut Güven, “Tırmanışı başarıyla gerçekleştirdik. Aslı Alkış’ın da bu kadar genç yaşta bizimle birlikte tırmanışa katılması mutlu etti. Grubumuzla birlikte turumuzu başarıyla gerçekleştirdiğimiz içinde gururluyuz. Ekibi kutluyorum” dedi.


 
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun Ağrı Dağı Kış Tırmanşı’na Aydın’ın Kuşadası ilçesinden katılan Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi Aslı Alkış, Ağır Dağı’nın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

İki yıldır üyesi olduğu TDF’nin eğitim kamplarını başarı ile bitirdiğini ifade eden Aslı Alkış, “Ağrı Dağı’ndan önce Kaçkar, Merçenik, Alaca ve Büyük Demir Kazık dağlarına tırmandım. Anca Ağrı Dağı’nın zirvesi bir başka. İnsan heyecanlanıyor” dedi.