16. dönem CHP İstanbul milletvekili Eroğlu’ndan 23 Nisan mesajı ve tören eleştirisi!

16. dönem CHP İstanbul milletvekili Eroğlu’ndan 23 Nisan mesajı ve tören eleştirisi!
23 Nisan 2020 07:30

16. dönem CHP İstanbul milletvekili Zeki Turgut Eroğlu, 23 Nisan Ulusal EGemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Meclis’teki 23 Nisan oturumuyla ilgili yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi.

 

 

Eroğlu açıklamasında Meclis’teki törene katılacak olan tüm milletvekillerini kutladığını belirtti.

 

 

Zeki Turgut Eroğlu’nun açıklaması şöyle:

 

“YARIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN TEMELLERİNiN ATILDIĞI 23 NİSAN 1920 TRİHİNİN 100. YILDÖNÜMÜ!

 

TÜM CUMHRİYETÇİLERE KUTU OLSUN.

 

 

23 NİSAN 1920 tarihinin derin anlamını anlayabilmek için 16 MART 1920 tarihine bakmak lazım: 16 Mart 1920’de İstanbul resmen işgal edildi.Padişah Vahdettin o gün kendisini ziyarete gelen bir meclis kuruluna,Boğazda demirli İngiliz donanmasını göstererek,”BİR MİLlET VAR KOYUN SÜRÜSÜ,ONA BİR ÇOBAN LAZIM, O DA BENİM.”dedi!

 

 

Bu sözler Osmanlı saltanat zihniyetinin bir tezahürüydü! Osmanlı saltanat anlayışında Padişah rai (çoban) millet ise reaya (sürü) olarak değerlendirildi!…

 

 

23 NİSAN 1920 ‘de Rahmetli Atatürk’ün başkanlığında toplanan TBMM’i egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği bir cumhuriyet meclisidir.

 

 

TBMM,hem işgalci emperyalizme,hem de işgalcilerin işbirlikçisi Osmanlı Saray Hükümeti’ne rağmen kurulmuştur….

 

 

Ne acıdır ki,TBMM’nin kuruluşunun 100. Yılında Rahmetli Atatürk’ün koltuğunda hasbelkader oturan Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop bir açıklamada bulunuyor ve şöyle diyor:”Sayın Cumhurbaşkanı kutlamalara katılmayacak,parti liderlerinin de katılmamalarını arzu ediyoruz.Parti liderleri katılmazsa milletvekilleri de az sayıda katılmış olurlar!”

 

 

Bahane: Korona Virüs!…Yazık, yazık çok yazık! Sayın Meclis Başkanını ve Meclis Başkanının şahsında tüm katılmayacak Milletvekillerini ve bu arada Sayın Cumhurbaşkanını da kınıyorum.Törene katılacak olan parti liderlerini ve milletvekillerini yürekten kutluyorum.”