Zam sorularına AKP’den yanıt yok!

Zam sorularına AKP’den yanıt yok!
2 Aralık 2019 09:50

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, elektrik- doğal gaz zamlarının ardı ardına geldiğini ve bu zamların nedenini sorduklarında AKP’den hiçbir cevap alamadıklarını ifade etti.

 

 

 

Yeniçağ’dan Fatih Erboz’un haberine göre elektrik- doğal gaz zamlarının ardı ardına geldiğini ve bu zamların nedenini sorduklarında AKP’den hiçbir cevap alamadıklarını belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bu durumun Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda da sıkıntıya sokacağını söyledi. Yokuş Yokuş, ” İstatistiki bilgileri bile verilmeyen Türkiye’nin hiçbir şeyine güvenilmez. Güven bunalımı durumunda olan bir ülke durumuna düşersek ne Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlere güven olur, ne bankacılık sistemine güvenirler”dedi.

Elektrik fiyatlarına son dönemde gelen zamlarda bir gariplik olduğunu belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Vatandaş da soruyor, bu zamlar neden böyle art arda geliyor, sahibi kim, muhalefete soruyor mecburen. Vatandaş bulamıyor ki sorumlu, muhalefete soruyor, muhalefet de bulamıyor. Bakanlar yok ortada. Garip bir durum var. Bilgi alamıyorsunuz, Türkiye’de böyle bir gariplik var. Elektrik fiyatlarının artışının yanı sıra örneğin şehir hastaneleri yapılmış, devlete yük getiriyor, anlaşmaları nedir diye soruyorsunuz, sorumlu yok, her şey gizleniyor” diye konuştu.

Konunun TBMM’de gündeme geldiğini ancak bir muhatap bulunamadığını ifade eden Yokuş, şöyle devam etti ” Yeni yönetim tarzının sıkıntısı var. Sorularımıza bakanların çoğu cevap vermiyor zaten. Büyük bir bölümü cevapsız. TBMM’de muhatap bulunamıyor. Yeni sistem Meclis’teki sistemi, Meclis’in ağırlığını kaldırmış durumda. Meclis’in itibarını arttıracağız diye yola çıkanlar Meclis’in itibarını iyice düşürdüler.”