Yüz Gençleştirme Yöntemleri

Yüz Gençleştirme Yöntemleri
13 Ocak 2021 11:44

Her insan hissettiği yaştaki kadar genç görünmek ister; fakat cildimiz, zamanla canlı ve dinamik görüntüsünü kaybederek bizlere yaşlanma sinyallerini verebilir. Bunu da cilt, kırışıklık ve sarkmalar ile belli eder. Yaşlanan her cilt farklı hikayeler anlatmaya başlar. Her cildi yoran değişik yaşam koşulları bulur. Ergenlikte stresli bir yaşam ya da yazın güneşte fazla kalmış bir cilt yorgunluğunu saklamaktan çekinmez. Şüphesiz cildiniz yaşadığınız hayatın dışa vurmuş şeklidir. Neyse ki hafif kırışıklıklar, yaşlanmaya bağlı artan cilt lekeleri ciddi operasyonlar geçirmeden tedavi edilebilir. Hepimizin de bildiği gibi tüm cilt gençleştirme yöntemlerinin tek bir amacı daha pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarmaktır. Şimdi hep birlikte yaşlanmaya karşı yapabileceklerimizi inceleyelim.

 

Gençlik Aşısı

 

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak, cildimiz gün geçtikçe daha fazla kurumaya başlar. Bu sebeple cildimizi daha nemli tutmamız gerekir. Nemli ve parlak cilt daha genç gösterir. Gençlik aşısı, tam da bu noktada imdadımıza yetişen mucizevi buluşlardan biridir. Cildin ihtiyacı olan hyaluronik asit ciltte oluşan deformasyonların önüne geçmede oldukça etkili. Gençlik aşısı uygulanırken cilde enjekte edilen hyaluronik asit cildin nemlenip oluşan kırışıklıkların kaybolmasında ciddi oranda rol oynar. Gençlik aşısı, vücudun her bölgesine uygulanmaz. Uygulanabilen bölgeler bu şekildedir:

 

Yüz

Boyun

El üzeri

Dekolte bölgesi

Ağız çevresi

Alın

Göz çevresi

Kaş ortası

 

Gençlik aşısının uygulandığı bölgeler genellikle daha fazla dış etkenlerle karşı karşıya kalıp yıpranan bölgelerdir. Göz önünde olan bu bölgeleri daha sıkı tutmak, gençlik aşısı ile artık çok basit.

 

Mezoterapi

 

Mezoterapi, cildimizde ve vücudumuzda oluşan yaşlanma belirtilerine karşı ameliyatsız en etkili cilt gençleştirme tedavi yöntemlerinden biridir. Ciltte oluşan hasarları onarmak için yapılan tedavi yöntemidir. Birtakım özel vitaminler karıştırılarak ince ince iğneler sayesinde cilde uygulanarak mezoterapi uygulanır. Uygulanan bölgede kan dolaşımı hızlanır ve cilt kendini yenilemeye başlar. Mezoterapi uygulanan bölgeler:

 

Boyun

Yüz

Dekolte bölgesi

Saç derisi

Kol ve bacak

Göbek ve karın

 

Bu özelliğiyle geniş bölgelere uygulanan Mezoterapi yöntemi yaşlanmak istemeyenlere mucizevi yönünü sergilenmektedir.

 

Botox

 

Yüz kırışıklıklarının tedavisi için en sık uygulanan yöntemlerden biri de şüphesiz ki botox tedavisidir. Bizi en fazla rahatsız eden ve halk dilinde kaz ayakları olarak adlandırdığımız göz çevresindeki kırışıklıklar için güvenli ve etkili bir tedavi olarak kabul edilir. Botox yaptırma süresi kısadır ve anestezi gerektirmez. Son zamanlarda botox uygulaması ile kırışıklıklardan kurtulmak o kadar basit bir hal aldı ki bu uygulamaları denememek neredeyse imkansız oldu. Botox uygulaması, daha önceden duysak inanamayacağımız sadece birkaç dakika içerisinde rahatsız olduğunuz bütün ince çizgilerden kurtulabilmenin en basit yolu haline geldi. Şimdi de botox uygulanabilen bölgeleri inceleyelim:

 

Göz çevreleri

İki kaş arasındaki çizgiler

Üst dudak kırışıklıkları

Dudağın yan kısımlarında oluşan çizgiler

 

Vücudumuzdaki birçok bölgede etkili olan bu tedaviyi uygulamak artık çok kolay. Daha fazla bilgiye sahip olabilmek için https://blancclinic.com/ adresini ziyret edebilrsiniz.