Youtube saldırganının kimliği belli oldu

Youtube saldırganının kimliği belli oldu
4 Nisan 2018 11:42

Video paylaşım sitesi YouTube’un ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki merkezinde ateş açarak 3 kişiyi yaralayan ve ardından intihar ettiği açıklanan saldırganın 39 yaşındaki Nasim Aghdam adlı kadın olduğu açıklandı. Kadının babası yüklediği videolar karşılığında ödeme yapmayı durdurması nedeniyle kızının şirkete öfkeli olduğunu söyledi.

 

 

Sputnik’te yer alan habere göre kadının babası İsmail Aghdam, Bay Area News Group’a telefonla yaptığı açıklamada YouTube’un Nasim’in yüklediği videolara ödeme yapmayı kesmesi nedeniyle kızının şirkete öfkeli olduğunu söyledi. Baba “YouTube her şeyi durdurdu. O öfkeliydi” dedi. Baba İsmail kızının telefonlarına 2 gün boyunca yanıt vermemesi nedeniyle pazartesi günü polise haber verdiğini de söyledi.

Baba İsmail salı günü yerel saatle 02.00’de Mountain View bölgesi polisinin Nasim’i bir aracın içinde uyur halde bulduğunu kendisine ilettiğini, kendisinin de polise kızının YouTube merkezine gidebileceğini çünkü şirketten ‘nefret ettiğini’ söylediğini aktardı.

Mountain View polis sözcüsü Katie Nelson da aynı isimde bir kadının bir otoparkta aracın içinde uyur halde bulunduğunu doğruladı ancak kadının kendisine sorulan soulara yanıt vermeyi reddettiğini belirtti. Sözcü babasının kızının YouTube merkezine gidebileceği konusundaki uyarısı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

​Polis daha önce silahlı saldırıyı ‘iç anlaşmazlık’ olarak değerlendirdiğini duyurmuştu.