Yolsuzluk tapeleri not defteri oldu!

Yolsuzluk tapeleri not defteri oldu!
29 Ocak 2015 09:49

Bu kadar da olmaz… Hem 4 bakanı Yüce Divan’dan kaçırdılar hem ifadelerini vekillerin gözüne soktular.

 

 

Meclis Genel Sekreterliği, 4 bakanı Yüce Divan’a göndermek için sorgulayan ve göndermeyen komisyonun binlerce sayfalık raporlarını ilginç bir şekilde değerlendirdi. Raporun yazıldığı kağıtları not defteri yaptı.

 

 

ORTAYA DÖKÜLDÜ

 

 

Defter, vekillere, personele, danışman ve gazetecilere dağıtıldı. Not defterinin bir yüzü boş, arka yüzlerinde ise bakanların; içinde Reza Zarrab’ların adının geçtiği ifadeleri ve tape dökümleri var. Herkes bunları heyecanla okuyor! 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarını soruşturmak üzere kurulan Soruşturma Komisyonu’nun raporu ‘not defteri’ oldu. Meclis, raporun yazıldığı yüzlerce sayfanın arka bölümlerini not defterine dönüştürüldü. İşte ayrıntılar:

 

 

not-defteri

 

 

ÇEVRE DOSTU: TBMM Genel Sekreterliği, Meclis çalışmalarında kullanılan A-4 kağıtların arka bölümlerini ‘çevre dostu’ adı altında not defteri yapıyor. Son yıllarda bu alışkanlık haline getirildi. Ön yüzü kullanılan kağıtların arka bölümleri küçük not defterine dönüştürülerek vekillere, personel, danışman ve gazetecilere dağıtılıyor. Yapılacaklar yazılıyor.

 

 

RAPOR NOT OLDU: 19 Ocak’ta Genel Kurul’da AKP’de büyük fireye neden olan ancak Yüce Divan kararı çıkmayan rapor da not defteri yapıldı. Dün Meclis’te dağıtılan not defterlerin bazı bölümlerinde, Adli Tıp Kurumu’nun ‘montaj yoktur’ yazısı, cezaevinde bulunan emniyetçi Yakup Saygılı’nın komisyona yazdığı el yazısının aralarında bulunduğu bir çok belge not defterinin arka yüzünde yer aldı.

 

 

ÇİKOLATA-SAAT-MÜCEVHERAT: Bazı not defterlerinin arka bölümünde, operasyonlara konu olan ‘çikolata kutusunda para’, ‘saat ve mücevherat’ bölümlerinin olduğu sayfalar dikkat çekti.

 

Kaynak: Sözcü / Veli Toprak