Yayın krizi çözülemedi: Süper Lig’in başlama tarihi ertelenebilir

Yayın krizi çözülemedi: Süper Lig’in başlama tarihi ertelenebilir
24 Temmuz 2019 08:12

Süper Lig’in başlamasına sayılı günler kala kulüplerle yayıncı kuruluş arasında ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Yayıncı kuruluşun Süper Lig yayın hakları için döviz kurunu sabitleme isteği ve kulüplere ödenecek avansların gecikmesi sorunların büyümesine neden oldu.

 

 

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Süper Lig’de 2019-2020 sezonu krizle başlıyor. Bunun sebebi ise yayıncı kuruluşun Süper Lig yayın hakları anlaşma şartlarında değişikliğe gitmek istemesi.

Zarar ettiğini belirterek kulüplere yapılacak ödemeleri döviz kurunu sabitleyerek yapmak isteyen yayıncı kuruluşa kulüpler ret cevabı verdi. Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaşma şartlarını yeniden gözden geçirmek için masaya oturan yayıncı kuruluş, kulüplerin geri adım atmamasından kaynaklı olarak olumlu sonuç alamadı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Süper Lig’in başlama tarihinin ertelenmesi gündeme geldi.

Eğer yayıncı ile TFF arasında anlaşma sağlanamazsa sözleşmenin feshi de tartışılmaya başlanacak. Bununla birlikte Süper Lig’in yayın haklarını almak isteyen diğer firmalar da işin içine dahil olabilecek ve yeni bir ihale sürecine girilecek.

 

https://www.yenisafak.com/spor/yayin-krizi-cozulemedi-super-ligin-baslama-tarihi-ertelenebilir-3499555